Zimski sportovi

NHL: Sabresi pišu povijest

Tomislav Pacak • petak, 27.10.2006.

Buffalo se nakon 10 utakmica nove sezone nametnuo kao glavni favorit za Stanley Cup, iako, jasno, to ne mora ništa značiti. No, niz Sabresa od 10 pobjeda na početku sezone ne samo da je impresivan, već je i izjednačenje rekorda koji su postavili Maple Leafsi prije 13 godina...

Maple Leafsi iz sezone 1993./94. su jedina momčad koja je u sezonu ušla s 10 pobjeda, a trijumfom nad NY Islandersima od 3:0 isti pothvat napravili su Sabresi. Ako se pribroji pet uzastopnih pobjeda s kojima je Buffalo zatvorio regularni dio prošle sezone, Sabresi imaju 15 pobjeda u nizu što je drugi najbolji niz svih vremena; rekord drže Pittsburgh Penguinsi koji su u sezoni 1992./1993. zabilježili 17 uzastopnih pobjeda.

Sabresi nisu sjajno krenuli protiv Islandersa, no na golu su opet imali raspoloženog Ryana Millera koji je držao goste u igri dok mu suigrači nisu proigrali. Miller je obranio svih 29 udaraca Islesa, a napad je predvodio Maxim Afinogenov koji je asistirao za prvi gol Kotalika, a potom u drugoj trećini i sam postigao gol za 2:0. Posao je dovršio Pominville postavivši konačnih 3:0.

Ottawa je kod kuće svladala najvećeg rivala, Toronto Maple Leafse, s čak 7:2. Briljirali su Dany Heatley (četvrti hat-trick u karijeri) te Joe Corvo i Jason Spezza koji su imali po pogodak i četiri asistencije.

National Hockey League, 26. listopada: Boston - Montreal 2:2, Nashville - San Jose 3:4, Phoenix - Edmonton 2:6, Philadelphia - Atlanta 3:2 (sh), New Jersey - Florida 2:0, Tampa Bay - Carolina 5:1, Ottawa - Toronto 7:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!