Zimski sportovi

NHL: Sve bolji Oilersi

Adam Bajić • utorak, 24.10.2006.

U dominantnom nastupu, prošlosezonski finalist Stanley Cupa Edmonton je ponovo pokazao snagu na domaćem ledu. Ovoga puta, nemoćni su bili Phoenix Coyotesi…

Niz pobjeda (deveta u nizu!) i povećanje rekorda i dalje nastavljaju Sabresi. Ove sezone vrlo efikasnom Montrealu dozvolili su postizanje samo jednog gola, vratar gostiju R. Miller imao je 26 obrana. Za novu pobjedu pobrinuli su se Novotny, Pominville, Vanek i Drury sa po jednim golom, a za domaće strijelac je bio M. Johnson.

Atraktivna momčad Atlante također je jedno od ugodnijih iznenađenja lige. Za dva boda protiv Floride, ključnu ulogu imali su powerplay golovi – domaća momčad postigla je čak četiri. Hat - trick je postigao sjajni napadač domaćih, Kovalchuk.

Oilersi su ostvarili još jednu «glatku» pobjedu na domaćem terenu. Iako previše podcijenjeni, posjeduju dobro balansiranu momčad, sa odličnim vratarima Rolosonom i Markanenom, solidnom obranom i raznovrsnom napadačkom linijom, poput Smytha, Sykore, Horcoffa, Lupula, Hemskya…

Nakon poraza od Montreala 8:5, momčad Colorada «eksplodirala» je protiv LA Kingsa i u nadahnutoj izvedbi «ispratila» goste sa 6:1. Posebno raspoložen bio je veteran Avalanchea Milan Hejduk sa dva gola i asistencijom.

NHL, rezultati: Columbus – San Jose 0:3, Montreal – Buffalo 1:4, Florida – Atlanta 3:6, Colorado – Los Angeles 6:1, Dallas – Vancouver 2:1, Edmonton – Phoenix 5:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!