Zimski sportovi

NHL: Vrijedna pobjeda Colorada

Adam Bajić • četvrtak, 19.10.2006.

Pobjedom na teškom gostovanju u Torontu, Colorado je dobio na samopouzdanju nakon ne baš sjajnog starta sezone. Nakon ove utakmice, momčad Avalanchea čekaju još dva iskušenja u Kanadi, protiv Ottawe i Montreala…

Obrambeni igrač Colorada Liles postigao je dva, a McLean i Hejduk po jedan pogodak za uvjerljivu pobjedu, iako su domaći poveli već u trećoj minuti golom Battaglie. Pričuvni golman Budaj pridonio je pobjedi obranivši 27 udaraca igračima Maple Leafsa.

U svojoj do sada najboljoj utakmici sezone, Anaheim je dominirao u svim segmentima igre i na kraju zasluženo pobijedio Red Wingse sa 4:1. Obrana Ducksa odigrala je važnu ulogu, dozvolivši gostujućim igračima samo 22 udarca prema golu Giguerea, od kojih je samo jedan završio u njegovoj mreži.

Za šestu uzastopnu pobjedu Minnesote, što je rekord toga kluba, pobrinuo se njihov ponajbolji napadač Gaborik pogotkom u produžetku. Za domaće je još zabio Rolston, a za Kingse O' Sullivan, sve u prvoj trećini, nakon čega više od 40 minuta nije bilo postignutih golova. Minnesota Wild je uz Buffalo još jedina neporažena momčad cijele lige.

NHL, rezultati: NY Rangers – Nashville 0:3, Washington – Florida 5:2, Toronto – Colorado 1:4, Pittsburgh – New Jersey 1:2, Chicago – Montreal 2:1, Anaheim – Detroit 4:1, Los Angeles – Minnesota 1:2 (pr.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!