Nogomet

"Ronaldinho nije stroj"

Zoran Zdelar • četvrtak, 05.10.2006.

Poznato je i da najbolji od najboljih znaju prije ili kasnije doći na udar novinara, no malo tko je mogao predvidjeti da će se to dogoditi i Brazilcu Ronaldinhu, kojem zamjeraju da ne igra u najboljoj formi. Svog najskupljeg igrača odlučno brani trener Barcelone Frank Rijkaard

Nakon nešto lošijih izdanja na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj ovog ljeta, što je uvelike razbjesnilo brazilske navijače željne svjetskog zlata, sada isto proživljava i u svom klubu Barceloni. Ipak, navijači španjolskog prvaka nisu bili toliko kritični niti traže fizički obračun s njime, no zato su predstavnici medija to svojim oštrijim kritikama nadoknadili.

Poput svakog velikog trenera, Frank Rijkaard je stao iza svog igrača i odlučno ga branio. "Shvaćam kritike upućene momčadi da ne igra na najvišoj razini, ali kritike upućene Ronaldinhu nisu primjerene. On je naš ključni igrač, ali nije robot ili stroj. Ponekad se zaboravlja da je i on samo čovjek.", kazao je Rijkaard za jednu katalunsku radio postaju.

Barcelona jest na vrhu španjolske Primere, no to više nije dovoljno za njihove navijače naviknute na visoke pobjede i čarolije Ronaldinha i društva. Rijkaard razlogom nešto lošijih igra njegove momčadi vidi to što momčad, bez obzira što nije pretrpjela veće promjene, još uvijek nije se uigrala i u potpunosti ušla u pravu formu. "Nismo zabrinuti svojim nešto malo lošijim izdanjima. Sve je pod kontrolom, a i Ronaldinho pokušava pomoći momčadi što više može, a to je najvažnije.", zaključio je trener Barcelone.

Mnogi za loš start na sezoni optužuju loše pripreme, ali to demantira i sam Ronaldinho. "Uvijek na početku sezone igram nešto lošije, a i momčad na početku sezone ne blista najčešće. Što je najvažnije, napredujem i ja i momčad, te ćemo se ubrzo vratiti svojim najboljim izdanjima." Ronaldinho je morao demantirati i da su njegove lošije igre rezultat pritiska zbog eventualnog transfera u Milan ili neki drugi europski klub, no ako je vjerovati Brazilcu to nije točno. "U Barceloni mi je odlično i uvijek ću pomoći momčad kada ću to biti u prilici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!