Ostali sportovi

Hrvati ekipno drugi na Europskom prvenstvu u Ateni

Tanja Zorman • srijeda, 20.09.2006.

Prošli se tjedan u Ateni održavalo Europsko prvenstvo za seniore u metnom streličarstvu. Najbolje rezultate ostvarili su Dario Gregec, Darko Uidl i Goran Villi postavši ekipno viceprvaci u kategoriji složeni luk, dok je u pojedinačnom djelu natjecanja najbolji rezultat postigla Tanja Zorman osvojivši peto mjesto...

U kategoriji muškarci olimpijski luk naš jedini predstavnik bio je Robert Šandorka. Robert je u kvalifikacijama zauzeo 86. mjesto sa pogođenih 460 krugova, što mu nije bilo dovoljno za ulazak u eliminacije.

Ekipa žena složeni luk u sastavu Ivana Buden, Lana Koller i Tanja Zorman osvojila je u kvalifikacijama sedmo mjesto s osvojena 1762 kruga. U eliminacijama u osmini finala borile su se protiv domaćih Grkinja i pobjedile ih rezultatom 204:195. U četvrtfinalu pucale su protiv ekipe Rusije i izgubivši za jedan bod, osvojile su šesto mjesto. Pojedinačno su ostvarile mnogo zapaženije rezultate. Lana Koller je u kvalifikacijama zauzela 20. mjesto s 593 kruga, a nakon eliminacija popela se na 16. mjesto. Ivana Buden se sa osvojenog 24. mjesta u kvalifikacijama (589 krugova) popela na sedmo mjesto nakon kvalifikacija. Najbolji plasman nakon eliminacija ponovo je postigla juniorka Tanja Zorman, koja je sa ne baš dobrim plasmanom u kvalifikacijama (30. mjestom, 580 krugova), na kraju zauzela odlično peto mjesto.

Slika 1 od 2.
Foto: Tanja Zorman

Goran Villi je u kvalifikacijama osvojio 12. mjesto sa pogođena 652 kruga, no izgubivši u prvom kolu eliminacija pao je na 62. mjesto. Slično se dogodilo i sa preostala dva člana ekipe seniora. Nakon dobrog plasmana u kvalifikacijama, Darko Uidl (30. mjesto, 641 bod) i Dario Gregec (22. mjesto, 644 boda) izgubili su također u prvom kolu i tako pali na 58. i 57. mjesto. No, njima će Atena ostati u dobrom sjećanju unatoč lošim uvjetima za streličare. Nakon što su ekipno u kvalifikacijama osvojili peto mjesto sa 1937 krugova, u eliminacijama su im se otvorila vrata. Prvo su pobjedom nad Srbima (195:193) ušli u četvrt finale gdje su svladali Švicarce (210:207), a u polufinalu su svladali Nizozemce sa 208:197. U finalu su izgubili od Šveđana koji su ih nadmašili sa 10 krugova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!