Ostali sportovi

Hrvatska muška ekipa srebrna na EP

Sportnet • nedjelja, 17.09.2006.

Hrvatska muška ekipa u složenom luku u sastavu Goran Villi, Dario Gregec i Darko Uidl izborila je srebrnu medalju u grčkoj Ateni na netom završenom 17. europskom prvenstvu u streličarstvu – FITA vanjsko metno kolo...

Nakon što su impresivnim nizom redom pobjeđivali Srbiju, jaku Švicarsku, pa u polufinalu izuzetnu Nizozemsku, u finalu su na kraju pokleknuli od nedodirljive Švedske. Anders Malm, Morgan Lundin i Magnus Carlsson bili su ipak u konačnici bolji s 216:206. Osvajanjem drugog mjesta ekipno u Europi naši streličari ostvarili su izuzetan uspjeh te pokazali da se ravnopravno mogu nositi i s najboljima.

Naša ženska ekipa u sastavu Ivana Buden, Lana Koller i Tanja Zorman u konačnici je zauzela vrijedno 6. mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji ženskog složenog luka ostvareni su također jako dobri rezultati. Ove sezone izvanredna Tanja Zorman u konačnici dijeli izvrsno 5. mjesto. Uspjeh je tim veći ako se zna da je Tanja još juniorka, a nastupa i u seniorskoj konkurenciji. Ništa manji uspjeh nije ni ostvareno 7. mjesto Ivane Buden. Ivana je na putu do 7. mjesta pobjedila i trenutno vodeću u svjetskom poretku, Ruskinju Sofiju Gončarovu. Naša treća predstavnica Lana Koller plasirala se u konačnici na 16. mjesto. Lana je protiv sebe imala također jake protivnice, Austrijanku Petru Friedl te na kraju brončanu, Francuskinju Amandine Bouillot.

U pojedinačnoj konkurenciji muškog složenog luka naši predstavnici ispali su već u 1/32 finala. U konačnom poretku Dario Gregec plasirao se na 57. mjesto, Darko Uidl zauzeo je 58. mjesto dok je Goran Villi na kraju bio 62.

U pojedinačnoj konkurenciji muškog olimpijskog luka Robert Šandorka zauzeo je 86. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!