Ostali sportovi

Sudić prošao prvi krug kvalifikacija za IPT 2007 Tour

Igor Soviček • ponedjeljak, 16.10.2006.

Biljarski klub Mosconi u Zagrebu protekli je vikend ugostio devetoricu igrača koji su pokušali izboriti prolazak u zadnji krug kvalifikacija za prestižni IPT 2007 Tour. Naša metropola bila je jedan od samo četiri europska grada u kojima se proteklog vikenda vodila borba za ulazak u zadnji krug kvalifikacija, koji će se održati u Las Vegasu od 12. - 17. prosinca ove godine...

Robert Sudić, jedan od najboljih hrvatskih biljarista, uspješno je prošao ovu prepreku. Njegov put nije bio lak, Sudić je u ranoj fazi turnira izgubio od Srbina Zorana Svilara. Svilar je bez poraza završio turnir i odličnim igrama prvi izborio prolazak u Las Vegas.

Sudić je do kraja turnira morao pobijediti sve protivnike, što mu je i uspjelo nakon iscrpljujuće borbe. Josip Šušnjara, naš drugi predstavnik na ovom turniru, nažalost nije uspio. Na turniru su sudjelovali igrači iz Hrvatske, Srbije, Engleske, Rumunjske, Španjolske i BiH, a borili su se za dva mjesta koja vode u Las Vegas.

Ovim pobjedama Sudić je izborio veliku priliku da na zadnjem kvalifikacijskom turniru u Las Vegasu zaradi godišnju ulaznicu za sljedeću sezonu IPT Toura. To neće biti lako, na turniru će sudjelovati preko dvjesto igrača iz cijelog svijeta. Oni će se boriti za pedeset mjesta koja osiguravaju nastup na svim turnirima iz IPT Tour serije sljedeće godine.

Uspjeh u Las Vegasu Sudiću može donijeti i garantiranu zaradu od minimalno sto tisuća dolara! Ako mu to uspije, Sudić će se pridružiti Ivici Putniku koji je na IPT Touru već ove godine ostvario odlične rezultate i pobijedio neke od najvećih aktivnih svjetskih biljarista, te osigurao direktan nastup na IPT 2007 Touru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!