Ostali sportovi

Villi, Gregec i Uidl u subotu za zlato

Sportnet • petak, 15.09.2006.

Ne lijepe, nego izvrsne vijesti stižu nam iz Atene sa 17. EP! Plasiravši se u finale Europskog prvenstva hrvatska muška ekipa u složenom luku u sastavu Goran Villi, Dario Gregec i Darko Uidl ostvarila je veliki uspjeh i unijela radost u srca ljubitelja streličarstva u Hrvatskoj!

Nakon što su rezultatom 195:193 u 1/8 finala izbacili predstavnike Srbije (Mioković, Urošević, Matić) u 1/4 finalu su rezultatom 210:207 izbacili i vrlo dobre predstavnike Švicarske (Hofer, Galera, Jaggi). Švicarci su prije toga izbacili Veliku Britaniju (200:196). U polufinalu čekala ih je izuzetna Nizozemska koja je nakon izjednačenih 215:215 u shoot offu izbacila Francuze! Rezultat meča protiv Nizozemske: 205:197 za Hrvatsku.

Za zlato naši će predstavnici morati napraviti još jedan pothvat i pobijediti izuzetno jaku Švedsku – Anders Malm, Morgan Lundin, Magnus Carlsson. Meč za zlato odvit će se u subotu, 16. rujna.

Naša ženska ekipa u sastavu Ivana Buden, Lana Koller i Tanja Zorman u konačnici je zauzela 6. mjesto. U 1/8 finala naše predstavnice bile su bolje od domaćina, ekipe Grčke (Ioannou, Paraskeva, Spithouraki) - 204:195. U 1/4 finalu sa tijesnih 197:196, ove sezone nedodirljive Ruskinje (Gončarova, Kasanceva, Loginova) ipak su bile jače od naše ekipe. Ruska ekipa u subotu će se također boriti za zlato, a protivnice će im biti Talijanke (Solato, Atorino, Salvi).

Natjecanje se nastavlja sutra, 15. rujna pojedinačnim eliminacijama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!