Nogomet

Ispao osvajač kupa

Marko Kljaić • petak, 10.11.2006.

Uzvratne utakmice španjolskog nogometnog kupa donjele su ispadanje prošlogodišnjeg osvajača Espanyola, ispali su i Celta i Gimnastic, Real nije dozvolio iznenađenje...

Iako je izgubio od Xerez kod kuće rezultatom 2:1, Getafe je zbog pobjede od 2:0 u prvoj utakmici prošao u slijedeći krug. Gimnastic je poražen i u drugoj utakmici od Valladolida. Ovaj puta su gosti bili bolji rezultatom 3:1. Još jedan prvoligaš ispao je iz kupa. Espanyol je kod kuće poražen od Rayo Vallecana rezultatom 1:0.

Osasuna, Sevilla i Zaragoza su domaćim pobjedama izborili slijedeći krug. Osasuna je bila bolja od Pena Sporta 4:0. Sevilla je s 3:0 kući otpratila Gimnasticu Segovianu. Zaragoza je golovima D'Alessandra i Ewerthona u drugom dijelu potvrdila prolaz u dvoboju s Herculesom. Utakmica između Racinga i Deportiva iz La Corune završila je rezultatom 1:0 za domaćine iz Santandera. S obzirom da je Deportivo istim rezultatom pobjedio u prvoj utakmici igrali su se produžeci. Nakon dodatnih 30 minuta rezultat se nije mijenjao i pucali su se kazneni udarci. Uspješniji su bili gosti i probili su se u osminu finala Cope del Rey.

Barcelona je Camp Nou s visokih 4:0 ponizila Badalonu. Strijelci su bili Bronckhorst u 23., Ezquerro u 39., te Saviola u 78. i 82. minuti susreta. Dalje su prošli i Betis i Valencija domaćim pobjedama od 2:0 protiv Recreativa i Portuensea. Mallorca i Athletic Bilbao su igrali produžetke. Nakon 1:1 u regularnom dijelu, golom Victora u 102. minuti domaćini su prošli u drugi krug.

Celta je priredila neugodno iznenađenje domaćim navijačima u susretu s Alavesom. Niželigaš je pogotkom Wesley u 46. minuti utakmice osigurao prolaz u slijedeći krug natjecanja. Madridski Real je ugostio trećeligaša Eciju. Nakon 1:1 u prvom susretu, Realovci su s velikih 5:1 očekivano pomeli protivnika. Dva pogotka je postigao van Nistelrooy, a jednom su pogodili Beckham, Ronaldo i Ruben Gutierrez. Za goste je počasni pogodak postigao Carrizosa u 77. minuti susreta.

Utakmica između Levantea i Atletico Madrida bila je odgođena zbog terena namoćenog vodom.

Copa del Rey, 1/16: Getafe - Xerez 1:2, Real Sociedad - Malaga 2:1, Villarreal - Castellon 2:0, Gimnastic - Valladolid 1:3, Espanyol - Rayo Vallecano 0:1, Racing Santander - Deportivo La Coruna 1:3 (n.p.), Osasuna - Pena Sport 4:0, Sevilla - G. Segoviana 3:0, Zaragoza - Hercules 2:0, Barcelona - Badalona 4:0, Mallorca - Athletic Bilbao 2:1 (1:1), Real Betis - Recreativo Huelva 2:0, Valencia - Portuense 2:0, Celta - Alaves 0:1, Real Madrid - Ecija 5:1, Levante - Atletico Madrid (odgođeno).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!