Rukomet

Mogu li Metkovci preko Badela?

Marko Breljak • utorak, 04.04.2000.

Hoće li ponovo slaviti "zagrebaši"? (Snimio: Dražen Patarčić)

Prvi dio rukometnog prvenstva je završen, pred nama je nastavak natjecanja u "Ligi šest", koji bi po prvi puta u povijesti Hrvatske rukometne lige mogao biti neizvjestan i prije kojega ne možemo sa sigurnošću reći tko će biti prvak. Još prošlu srijedu, nakon što je Badel 1862 Zagreb pobijedio Metković Jambo i stvorio razliku od šest bodova, činilo se da su Badelaši osigurali i deveti naslov prvaka, no neočekivani poraz u Rijeci protiv Zameta vratio je Metkovce u igru za titulu. Tako su Metkovci dobili prigodu koju su svojim igrama u potpunosti zaslužili.

Rukometna sezona 1999./2000. zasigurno odskače od svih dosadašnjih jer rukometno prvenstvo više nije Zagrebov "trening poligon" i priprema za Europu. Zagreb je nakon 18. kola prvi, ali njegova igra nije bila ona koju smo navikli gledati u domaćem prvenstvu. U većini utakmica njihove pobjede nisu bile onako uvjerljive kao prijašnjih sezona, pa iako imaju samo dva poraza možemo sa sigurnošću reći da Zagrebu, ako nastavi u izdanju kakvom smo ga gledali do sada, neće biti lako obraniti naslov.

Utakmica protiv Metkovića prošlu srijedu pokazala je Badelašima da moraju podići svoju formu što prije, jer ako se zna da devetorica igrača Jamba nisu trenirali nekoliko dana prije te utakmice zbog bolesti, a Zagreb je teško dobio utakmicu, savim je jasno da su Metkovci više nego ravnopravni Zagrebu.

Osmijeh na licima igrača Badel 1862 Zagreba (Snimio: Dražen Patarčić)

Metković Jambo je već prošle sezone pokazao da će se na njih morati ozbiljno računati u idućim sezonama. Dovođenjem dvojice iskusnih igrača, Goluže i Pušnika, postali su pravi suparnik Badelu, a da nisu doživjeli neočekivano visoki poraz u Varaždinu od Tivara, bili bi samo dva boda iza, do jučer, nedodirljivog Zagreba.

Ovako Metkovci, da bi postali prvaci, moraju dva puta u "Ligi šest" pobijediti Badel, a da pri tome ne izgube niti jedan bod protiv ostalih suparnika.

Velika prednost Zagreba je u tome što su ispali iz Lige prvaka te se mogu mirno pripremati za završnicu prvenstva i Kupa, dok Metkovci igraju finale Kupa EHF protiv njemačkog Flensburga, i to će im sigurno oduzeti dosta snage i koncentracije, te bi im se lako mogao dogoditi neki kiks u prvenstvu.

No, priči o dvoboju između Zagreba i Metkovića tu nije kraj jer će se te dvije momčadi već u srijedu sastati u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske.

Potpuno u sjeni borbe za naslov prvaka, Medveščak će pokušati nadoknaditi tri boda prednosti koja ima trećeplasirani Brodomerkur. Treće mjesto je vrlo važno jer direktno vodi u europska natjecanja tj. u Kup gradova. Brodomerkur se već ustalio u vrhu hrvatskog rukometa, pa će mladoj momčadi Medveščaka biti jako teško, no "Medvjedi" u zadnje vrijeme igraju dosta dobro, a jedan od uzroka je sigurno i taj što su dobili novog sponzora.

Vrlo je vjerojatno da će odluka o trećem mjestu pasti već u prvom kolu "Lige šest", kada će se ove dvije ekipe međusobno ogledati u Splitu.

Na kraju treba spomenuti i preostala dva sudionika "Lige šest", Ceteru Đakovo i Varteks Tivar, koji su samim ulaskom u završni dio natjecanja vjerojatno ostvarili cilj zacrtan na početku sezone. To, naravno, ne znači da neće nekome od "velikih" pokušati uzeti koji dragocjeni bod.

Pred nama je uzbudljiva završnica rukometnog prvenstva, završnica kakvu ljubitelji ovog sporta očekuju već osam godina! Vidjet ćemo da li će završiti po istom scenariju...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!