Nogomet

Šibenik preko Međimurja do Dinama

Bernard Jurišić, Ivana Strahija • subota, 07.10.2006.

Nogometaši Šibenika posljednji su osigurali nastup u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Uvjerljivim trijumfom na gostovanju u Čakovcu, Šibenčani su osigurali plasma među 16 i ogled sa zagrebačkim Dinamom...

Sa visokih 4:1 svladali su Šibenčani Međimurce u Čakovcu. Prvoligaši Šibenika nisu se praktički morali ni oznojiti na čakovečkom travnjaku, pošto su im gosti lošom i nezainteresiranom igrom pobjedu predali na pladnju. Ponajbolji je igrač susreta bio Šibenčanin Ante Rukavina, koji je domaću mrežu tresao čak tri puta.

Vezane vijesti

Unatoč gordim najavama Međimurski se prvoligaši u šesnaestini finala kupa Hrvatske nisu nimalo proslavili. Njihova je bezidejna igra, uz loša dodavanja i manjak motiva umnogome olakšala pobjedu gostima, koji nisu bili odlični, ali su odigrali stabilno i iskoristili svoje prigode.

Do prvog gola bilježimo po izglednu prigodu sa svake strane. U 8. minuti Mario Grgurović dodaje do Andrea, koji loptu šalje glavom pored gola, dok u 17. minuti Ante Rukavina iz daljine proteže domaćeg vratara Vjekoslava Tomića. U 25. minuti Rukavina ima mnogo više sreće. Prvo u brzoj kontri nezaustavljen prolazi pored Joze Pletikosića, potom juri mimo Maria Darmopila da bi loptu sigurno smjestio u mrežu domaćina.

Nakon toga slijedi dvadesetak minuta pomalo dosadne igre, u kojoj domaćini ne pokazuju dovoljno htijenja, kao ni nogometnog znanja da bi izjednačili. Zato dvije minute pred kraj prvog dijela još jednom poentira raspoloženi Rukavina. On do lopte dolazi iskoristivši neopreznost i nespretnost domaćeg Andrea, koji se s loptom u svom kaznenom prostoru poskliznuo. Na Šibenčaninu ostaje da loptu ispuca u mrežu domaćina.

U drugom dijelu susreta domaći strateg Mršić u igru uvodi Krunoslava Bratkovića i Ricarda Costu, nadajući se preokrenuti rezultat. Ostali igrači Međimurja naoko su se trgnuli, pa slijede prigode Davora Piškora i Joze Pletikosića, koje ostaju neiskorištene. Ipak, u 76. minuti domaćini uspijevaju smanjiti: iz slobodnog udarca Piškor nabacuje za Costu, koji lijepim udarcem trese mrežu vratara Silvija Čavline.

Ipak smo se prerano obradovali, jer odabranici Ivana Pudara ne trebaju dugo da ponovno postignu pogodak. U 82. minuti Kristijan Čaval dobro iskorištava praznu desnu stranu igrališta i nabacuje za Rukavinu, koji u trku zabija za 1:3. Kao točku na i svega dvije minute pred kraj susreta gosti još jednom tresu domaću mrežu, ovog je puta strijelac Juraj Grizelj.

Šibenčani će tako u nastavku kupa zaigrati sa renomiranim Dinamom: "U nogometu se nema baš previše što za izmišljati. Obično pobjeđuje ona momčad koja ima više želje, a uz to pokaže i dobru igru. Takvi smo mi bili danas, igrali smo dobro i kombinatorno", rekao je nakon susreta Ivan Pudar, trener Šibenika. Nadodao je kako se nada da će s Dinamom zaigrati na Šubićevcu u Šibeniku, kako bi se klub malo financijski oporavio.

Domaći trener Stanko Mršić otvoreno je priznao kako nijedan njegov igrač danas nije dobro igrao: "Da bi ekipa bila ekipa a igrač igrač, mora postojati motiv za rad, treninge i utakmice. Nogomet je težak posao kojeg mi danas nismo dobro odradili. Premda sam svoje igrače upozoravao na šibenski način igranja, nisu me slušali i nakon dvije odlične prvenstvene pobjede uprskali su niz."

Tako su poznati svi parovi osmine finala, u kojoj se također igra samo jedna utakmica. Ždrijeb domaćinstva bit će obavljen u ponedjeljak, a parovi osmine finala su Rijeka - Hrvatski dragovoljac, Dinamo - Šibenik, Konavljanin - Segesta, Hajduk - Belišće, Osijek - Inter, Hrvace - Slaven Belupo, Kamen Ingrad - Zagreb i Cibalia - Vukovar 91.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!