Zimski sportovi

NHL: Počela je nova sezona!

Tomislav Pacak • četvrtak, 05.10.2006.

S tri velika derbija započela je nova sezona najuzbudljivije hokejske lige na svijetu, National Hockey League. Branitelj naslova, Carolina, proslavila je prošlogodišnji Stanley Cup sa svojim navijačima prije dvoboja s Buffalom, ali Sabresi su ipak malo pokvarili slavlje pobijedivši Hurricanese s 3:2....

Lani je Carolina na putu do osvajanja naslova u sedmoj utakmici finala Istočne konferencije svladala upravo Buffalo, pa je Sabresima ova pobjeda mogla poslužiti kao bar mala osveta za taj poraz. Buffalo je slavio nakon raspucavanja u kojem je jedini precizan izvođač bio Daniele Briere.

Za ostalo se pobrinuo vratar Ryan Miller koji je u regularnom dijelu i produžetku obranio 33 udarca udarca domaćih, a potom zaustavio i sve pokušaje prilikom raspucavanja. Regularni dio završio je s 2:2, nakon što su za goste pogodili Pominville i Drury, a za domaće Staal i Cole.

Prva ovosezonska "Bitka za Ontario" pripala je Ottawi koja je s 4:1 pokvarila otvaranje sezone Torontu. Iako je ovog ljeta ostala bez zvijezda Chare i Havlata, Ottawa je bila sigurna u Torontu te je pogocima Alfredssona, Neila, Schuberta i Eavesa uvjerljivo slavila. U lijepom izdanju predstavio se novi vratar Martin Gerber koji je obranio 33 udarca Maple Leafsa, nadmudrio ga je tek Mats Sundin.

Dvoboj velikih rivala, Colorada i Dallasa, odlučen je u produžetku nakon neobične situacije. Naime, branič Dallasa Darryl Sydor izdržavao je isključenje, ušao u igru neprimijećen od domaćih igrača, primio pločicu od svog vratara Turca te neometan stigao do gola Colorada i zabio pobjednički pogodak. Colorado je, inače, poveo s 2:0 pogocima Šakića i Wolskija, a Dallas se vratio u egal u trećoj trećini golovima Modana i Erikssona.

National Hockey League, 4. listopada: Colorado - Dallas 2:3 (pr.), Toronto - Ottawa 1:4, Carolina - Buffalo 2:3 (ras.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!