Ostali sportovi

Peytonu bratski dvoboj, Baltimore i Chicago impresivni

Tomislav Pacak • utorak, 12.09.2006.

Odličan prvi vikend poslužio je kao sjajan uvod u jamačno uzbudljivu novu sezonu NFL-a. Peyton Manning dobio je prvi bratski dvoboj, Ravensi i Bravesi ostavili su protivnike na nuli, a prekrasan novi stadion pobjedom nad 49ersima su otvorili Arizona Cardinalsi...

Sinovi legendarnog QB-a Archiea Manninga, Peyton i Eli, po prvi puta su se našli na suprotnim stranama NFL utakmice, a bratski dvoboj pripao je starijem i puno iskusnijem Peytonu čiji su Coltsi s 26:21 pobijedili Giantse. Dugo očekivani dvoboj najboljeg QB-a protekle sezone i njegovog mlađeg brata, koji slovi kao još talentiraniji, nije razočarao, iako ni Peyton ni Eli nisu briljirali.

Peyton je kompletirao 25 od 41 dodavanja za 276 yardi, uz jedno TD dodavanje i jedno presječno, dok je Eli imao dva TD dodavanja, jedno presječeno te 247 yardi pasinga. Međutim, igrač utakmice bio je novi kicker Coltsa, Adam Vinatieri, koji je pogodio četiri field-gola uključujući onaj za 26:21 minutu prije kraja, nakon čega se Giantsi nisu uspjeli vratiti u utakmicu.

Vezane vijesti

New England Patriotsi neočekivano su se namučili protiv Buffala te su slavili tek kada je Ty Warren srušio QB-a gostiju, J.P. Losmana u njegovoj end-zoni za koji vrijedi dva poena. Billsi su vodili sa 17:7 zahvaljujući slaboj igri Patsa i QB-a Toma Bradyja, no domaćin je upak uspio preokrenuti susret i uknjižiti važnu pobjedu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Jedno od većih iznenađenja kreirali su St. Louis Ramsi koji su s 18:10 svladali razočaravajuće slabe Denver Broncose. Junak pobjede Ramsa bio je kicker Jeff Wilkins koji je pogodio šest field-golova (rekord kluba) što je bilo dovoljno protiv Jakea Plummera (tri presječena dodavanja) i ostatka Broncosa koje je zaustavila preporođena obrana Ramsa.

Iznenađenje je svakako i pobjeda Atlante kod Caroline koja je smatrana jednim od glavnih favorita za naslov. Falconsi su slavili s 20:6, ponajviše zahvaljujući izvrsnoj obrani predvođenoj Johnom Abrahamom koji je dva puta srušio protivničkog QB-a i isforsirao dvije izgubljene lopte. Warrick Dunn istrčao je 132 yarde, dok je Michael Vick dodao za dva TD-a. Iako će Pantherse jako razočarati ovakav start, treba reći da su igrali bez najboljeg igrača i ponajboljeg hvatača u ligi, Stevea Smitha.

Najuvjerljivije prezentacije dali su Chicago i Baltimore koji nisu primili niti poena. Chicago je zatvorio napad Green Baya i to na Lambeau Fieldu te je slavio s 26:0. Legendarni QB Packersa, Brett Favre, sigurno je požalio što se odlučio na još jednu sezonu, ako se po jutru dan poznaje - čeka ga vrlo teška sezona. Uostalom, po prvi puta u karijeri njegov napad ostao je bez poena.

Baltimore je s 27:0 prohujao kroz Tampa Bay. Obrana Ravensa podsjetila je na najbolje dane, dopustila je Bucsima tek 181 yardu napada, a za ofenzivni dio momčadi pobrinuo se novi QB, Steve McNair koji je imao jedno TD dodavanje.

Po prvi puta otkako su se preselili iz St. Louisa, Cardinalsi imaju dom, a "krstili" su ga pobjedom protiv San Francisca od 34:27. Momčad iz Arizone svoje je utakmice proteklih godina igrala na sveučilišnom Sun Devil stadionu gdje su često gostujuće momčadi imale više navijača od Cardsa. Od ove sezone, međutim, Cardinalsi igraju na super modernom zdanju (proglašen među 10 najboljih sportskih objekata u SAD-u), a već su uoči sezone prodane sve godišnje ulaznice.

U takvom okruženju, gdje konačno imaju potporu svojih navijača, Cardinalsi su htjeli započeti pobjedom u čemu su i uspjeli. Nekadašnji MVP lige i Super Bowla, u kojeg su mnogi počeli sumnjati nakon nekoliko sezona prepunih ozljeda, Kurt Warner, odigrao je vrhunsku utakmicu s 301 yardom pasinga uz tri TD dodavanja, bez presječenih. Warner je pokazao da može odigrati na razini iz najboljih dana, ostaje za vidjeti može li ga obrana pratiti, protiv Ninersa nije bila na pravoj razini da bi Arizona bila kandidat za playoff.

National Football League, 1. kolo: Pittsburgh - Miami 28:17, Cleveland - New Orleans 14:19, Detroit - Seattle 6:9, Tennessee - NY Jets 16:23, Kansas City - Cincinnati 10:23, St. Louis - Detroit 23:10, New England - Buffalo 19:17, Tampa Bay - Baltimore 0:27, Carolina - Atlanta 6:20, Houston - Philadelphia 10:24, Green Bay - Chicago 0:26, Arizona - San Francisco 34:27, Jacksonville - Dallas 24:17, NY Giants - Indianapolis 21:26, Washington - Minnesota 16:19, Oakland - San Diego 0:27.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!