Automoto

Schumi se pobjedom približio Alonsu i najavio odlazak

Ante Kojundžić • nedjelja, 10.09.2006.

Michael Schumacher u Ferrariju pobjednik je VN Italije vožene na stazi u Monzi i na taj način se približio Fernando Alonsu u poretku vozača na samo dva boda (108 - 106) zahvljajujući odustajanju Španjolca. Kimi Räikkönen završio je drugi, dok je treći bio fantastični Poljak Robert Kubica

15. utrka svjetskog prvenstva u Formuli 1, VN Italije, donijela je pobjedu Michaela Schumachera pred domaćin navijačima Ferrarija, a pobjeda ga je približila Alonsu na samo dva boda i očekujemo jako uzbudljiv kraj sezone s još tri utrke do kraja.

Na startu utrke poveo je Kimi Räikkönen, a Schumacher je na trenutak izgubio drugu poziciju jer ga je prošao Nick Heidfeld u BMW-u, no Nijemac vraća poziciju i zadržava se iza Finca sve do prvih ulazaka u boks. Alonso je startao s 10. mjesta, no vrlo dobar start pomiče ga na peto mjesto, iza Kubice i Masse.

Vezane vijesti

Nakon prvih ulazaka Schumacher izbija u vodstvo utrke i stvari se nisu mijenjale do kraja utrke. Alonso je nakon drugog izlaska iz boksa prestigao i Kubicu i Massu te je išao prema podiju koji bi bio odličan rezultat s obzirom na kaznu koju je dobio poslije kvalifikacija, no tada prvi put nakon dugo vremena otkazuje Renaultov motor i Španjolac odustaje omogućivši Schumacheru da se pobjedom maksimalno približi. Schumi ovaj put priliku ne propušta i trijumfira ispred Räikkönena na drugom mjestu i mladog Poljaka Kubice koji nakon samo tri utrke osvaja svoj prvi podij u karijeri.

Bodove Renaultu donosi Giancarlo Fisichella koji je ciljem prošao kao četvrti, ispred vozača Honde, Jensona Buttona i Rubensa Barrichella. Sedmi je Jarno Trulli u Toyoti, a osmo mjesto ugrabio je Nick Heidfeld. Felipe Massa devetim mjestom je ostao bez bodova, a na tu poziciju je dospio zbog problema s gumom koja je zahtijevala promjenu i dodatni ulazak u boks.

Prvenstvo je pred odlukom, dvojicu kandidata za naslov dijeli samo dva boda tri utrke prije kraja. Michael Schumacher se nakon ove sezone povlači i sve će učiniti da ode s osmim naslovom.

Sljedeća utrka je 1. listopada u Kini.

Poredak na kraju utrke:
1. M. Schumacher (NJE/Ferrari) 1:14:51.975
2. K. Räikkönen (FIN/McLaren) + 8.000
3. R. Kubica (POL/BMW) + 26.400
4. G. Fisichella (ITA/Renault) + 32.000
5. J. Button (VB/Honda) + 32.600
6. R. Barrichello (BRA/Honda) + 42.400
7. J. Trulli (ITA/Toyota) + 44.600
8. N. Heidfeld (NJE/BMW) + 45.300
9. F. Massa (BRA/Ferrari) + 45.900
10. M. Webber (AUS/Williams) + 1:12.600
11. C. Klien (AUT/Red Bull) + 1 krug
12. D. Coulthard (VB/Red Bull) + 1 krug
13. S. Speed (SAD/Scuderia Toro Rosso) + 1 krug
14. V. Liuzzi (ITA/Scuderia Toro Rosso) + 1 krug
15. R. Schumacher (NJE/Toyota) + 1 krug
16. T. Sato (JAP/Super Aguri) + 2 kruga
17. C. Albers (NIZ/Midland F1) + 2 kruga
Nisu završili:
18. T. Monteiro (POR/Midland F1)
19. F. Alonso (ŠPA/Renault)
20. P. de la Rosa (ŠPA/McLaren)
21. S. Yamamoto (JAP/Super Aguri)
22. N. Rosberg (NJE/Williams)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!