Nogomet

Sportnet prognoza: Dinamo i Eduardo nedodirljivi

Tomislav Pacak • subota, 29.07.2006.

SP smo već potisnuli u sjećanje, pred nama je nova sezona HNL. Rijetko kada smo imali tako izraženog favorita za naslov, pa je tako i u prognozi Sportneta Dinamo jedina moguća opcija za prvaka. Međutim, puno je zanimljivije kod prognoza o klubu koji će ispasti ili treneru koji će prvi dobiti otkaz...

Sportnet.hr će i ove sezone detaljno pokrivati HNL, u svakom kolu čekaju vas izvještaji izravno sa svih prvoligaških terena, tekstualni prijenosi uživo, fotografije i izjave aktera. Naravno, tijekom tjedna vas čekaju zanimljive vijesti iz klubova, kolumne o događajima u svim prvoligašima i općenito u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Prije starta, odlučili smo testirati prognostičke sposobnosti Sportnetovih izvjestitelja koji su dali svoje odgovore na osam pitanja:

1. Tko će biti novi prvak Hrvatske?
2. Tko će ispasit iz lige kao posljednjeplasirana momčad?
3. Tko će biti najbolji strijelac Lige?
4. Tko će biti najbolji igrač Lige?
5. Tko će biti najbolji mladi (21) igrač lige?
6. Koja će momčad biti najugodnije iznenađenje?
7. Koja će momčad biti najveće razočaranje?
8. Koji će trener prvi dobiti otkaz?

Slika 1 od 1.

Rezultati su uglavnom prema očekivanjima, pogotovo po pitanju prvaka i najboljeg igrača. Naime, u razmišljanjima Sportnetovih novinara nema mjesta za iznenađenje po pitanjima prvaka i najboljeg igrača - Dinamo i Eduardo bit će nedodirljivi ove sezone, svih 12 izvjestitelja predvidjelo je novi trijumf Modrih te Eduarda kao najboljeg stijelca Lige. Eduarda su sedmorica izabrala za najboljeg igrača Lige, drugi je Etto s tri glasa, dok po jedan imaju Modrić i Vugrinec.

No, potom dolazi zanimljiviji dio ankete. Raznolikom društvu je predviđeno ispadanje iz Lige - Pula je dobila šest glasova te je po tome najveći kandidat za ispadanje, a financijski problemi veličkog prvoligaša naveli su trojicu novinara da Kamen Ingrad istaknu kao momčad koja će ispasti iz Lige. Dvojica su 'glasala' za Šibenik, jedan glas je dobilo Međimurje.

Kriterij kod izbora najboljeg mladog igrača različito je shvaćen, pa su tako neki jednostavno uzeli najbolje mladiće do 21 godine (tri glasa Modrić, jedan Ćorluka), dok su neki birali mladića koji će biti najugodnije iznenađenje. Najviše glasova dobio je Dario Jertec, čak pet, dva je dobio Dinjar, a jedan Jelavić.

Zagreb je očito najveća nepozananica uoči sezone jer ga većina izvjestitelja smatra mogućim ili pozitivnim ili negativnim iznenađenjem. Tako "pjesnike" petorica smatraju najugodnijim iznenađenjem prvenstva, a četvorica najvećim razočaranjem, pa će biti zanimljivo vidjeti što je Ćiro zapravo skemijao. Kao ugodno iznenađenje najviše šansi ima Slaven Belupo (6), a jedan glas dobio je i Šibenik. Među mogućim razočaranjima najizvjesnijim se čini spomenuti Zagreb, a tu su još Kamen Ingrad (2), Rijeka (2), Varteks, Osijek, Pula i Šibenik.

Najzanimljivije je svakako bilo pitanje o treneru koji će prvi dobiti otkaz. Neuspjesi s Hajdukom i Xamaxom ozbiljno su narušili kredibilitet Miroslava Blaževića koji je dvojici novinara prvi pick, a vodi Ivan Pudar s tri glasa. Ante Čačić i Branko Tucak dobili su po dva glasa, a po jedan imaju Vulić, Šušak i Skočić.

Ako je suditi prema ovoj prognozi, zanimljivosti neće nedostajati, iako je Dinamo apsolutni favorit za naslov prvaka. Ispod Modrih trebalo bi biti zanimljivo, a uostalom, nekad i veliki favoriti posrnu, odnosno ugodno iznenadi netko od koga se to ne očekuje...

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!