Zimski sportovi

Pingvini uništili Kojote

Adam Bajić • nedjelja, 28.01.2007.

Zahuktali Pittsburgh je nakon Dallasa uzeo dva boda i na drugom gostovanju po Zapadu. Ovoga puta su Coyotesi bili «žrtve» atraktivne i učinkovite igre mlade momčadi Pingvina…

Nastavi li pružati igre na ovako visokoj razini, ekipa Pittsburgha sigurno će osvojiti jednu od osam playoff pozicija Istočne konferencije. Što i nije bio čest slučaj u zadnjih nekoliko godina. Sedam igrača gostiju postiglo je po pogodak za pobjedu od 2:7, a najučinkovitiji su bili fenomenalni Crosby, sa zgoditkom i tri asistencije te najiskusniji Recchi, s istim učinkom.

"Vječito rivalstvo" nastavili su Maple Leafsi i Canadiensi na ledu Air Canada Centera u Torontu. Uvjerljivo, s 4:1, slavili su domaćini. Ponajbolji pojedinac bio je branič Leafsa Kubina s postignutim prvim i zadnjim golom na utakmici. On je konačno odigrao utakmicu na razini koja se od njega i očekuje, nakon prelaska iz Tampa Baya i potpisivanja bogatog ugovora. Kod Toronta se istaknuo i J. O'Neill pogotkom i asistencijom.

NHL, rezultati: Washington – Carolina 7:3, Ottawa – Boston 3:1, Philadelphia – NY Rangers 1:2, Florida – New Jersey 4:2, Phoenix - Pittsburgh 2:7, NY Islanders – Buffalo 5:3, Edmonton – Los Angeles 4:3, St. Louis - Nashville 3:6, Columbus – Minnesota 3:2, Toronto - Montreal 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!