Ostali sportovi

Uspješna provjera pred Svjetsko prvenstvo

Sportnet • nedjelja, 17.09.2006.

Iako malo manje masovan nego prošle godine, ali svakako daleko kvalitetniji u natjecateljskom seniorskom dijelu, ovogodišnji 6. po redu Croatia OPEN održao se, za razliku od prethodnih pet natjecanja koja su bila u Samoboru, u dvorani 2 Doma sportova u Zagrebu. Nastupilo je 14 zemalja, uglavnom iz bliže regije, s oko 400 natjecatelja od kojih su velika većina reprezentativci zemalja učesnica, a kojima je ovo jedna od posljednjih provjera pred nastup na Svjetskom seniorskom karate prvenstvu sredinom listopada u Finskoj.

Glavni grad Hrvatske je tako dobio jedan od najvrijednijih europskih turnira koji sljedeće tri godine mora postati uvertira glavnom događaju koji slijedi, a to je organizacija Europskog seniorskog prvenstva 2009. godine. Poradi svega toga učinjeni su veliki koraci kako bi ovaj turnir već sljedeće godine bio uvršten u kalendar GOLDEN LEAGUE s novčanim nagradnim fondom te s tim privukao približno 80 posto najboljih natjecatelja i natjecateljki Europe i šire.

Gledajući protekli natjecateljski dan naši slektori moraju biti zadovoljni viđenim i vjerojatno su riješili mnoge dvojbe oko sastava reprezentacije za Svjetsko prvestvo. U žaru borbe za pozicije u reprezentativnom kimonu svih učesnika polučeni su i iznenađujući rezultati od kojih je svakako najveće iznenađenje osvajanje prvog mjesta naše druge ženske ekipe koja je porazila sve tri reprezentacije koje slove kao favoriti za medalju na sljedećem Svjetskom prvenstvu.

Porazili su najbolji sastav BiH, Srbije i Hrvatske od kojih su prve dvije na posljednjem Europskom prvestvu bile osvajačice medalja. Selektor Galina je mudro konstatirao da je ovaj današnji rezultat samo dokaz koliko je Hrvatska reprezentacija jaka kad ima dvije ravnopravne ekipe pa nismo slučajno optimisti kada se razmišlja o visokim mjestima i odličjima na SP. U muškoj konkurenciji najviše raduje već odlična forma kapetana Marija Vučića koji na tatamiju izgleda suvereno i svakako je jedan od aduta naše reprezentacije.

Ozljede koje su pratile pojedine članove ekipe na čelu s Alenom Zamlićem umanjile su svakako izglede za eventualnu ekipnu mušku medlju. No, Mario Vučić, Goran Lučin, i Danil Donjoni su pojedinačno u samome vrhu i mogu do medalje, kao i Maja Janković, Petra Narandža, Ivana Bebek i Jelena Kovačević u ženskom dijelu pojedinačnih nastupa. Kataši kojih danas nije bilo su viceprvaci Europe, a katašice brnončane pa sigurno mogu konkurirati visokim plasmanima i na Svjetskom prvenstvu. Svima predstoji završni pripremni period kada će se forma izbrustiti do kraja i dati nam nadu u nastavak sjajnih hrvatskih karate rezultata.

Ovogodišnji CRO OPEN održava se dva dana i protekloga su na tatami izašli juniori, juniorke, seniori i seniorke u katama pojedinačno, te borbama pojedinačno u težinskikm kategorijama i borbama ekipno kao reprezentativne selekcije. Juniorima je ovo također bio bodovni turnir za sljedeće Europsko karate prvestvo. Drugoga dana turnir je organiziran za mlađe uzraste.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!