Nogomet

NV: Repriza europskog Superkupa, prvi porazi Herthe i Ville?

Hrvoje Rafaelić • petak, 13.10.2006.

Najzanimljiviji susret sigurno se igra u Španjolskoj gdje Barcelona dočekuje Sevillu. Juan Ramos je namudrio Franka Rijkaarda u posljednja dva susreta i vrijeme je da Barcelona pokaže i dokaže tko vlada u Španjolskoj. «Velika četvorka» Premiershipa očekuje nova četiri uspjeha dok u Italiji Milan ima teško gostovanje u Genovi...

Seria A

Slika 5 od 6.

Najzanimljiviji susret definitivno se igra u Genovi gdje domaćin Sampdorija dočekuje Milan. Gosti si ne smiju dopustiti novi kiks nakon prošlog kola gdje su remizirali sa Sienom. Domaćin igra dosta promjenjivo, ali gost kao Milan trebao bi im dati dodatnu snagu u potražnji za nova tri boda. Inter doma igra protiv Catanije i sve osim tri boda smatrati će se neuspjehom. Vodeći klubovi, Roma i Palermo, ne bi trebali imati problema sa svojim protivnicima. Roma ide u goste kod Reggine dok Palermo doma dočekuje Atalantu. Parma našega Budana dočekuje Udinese.

Premiership

Slika 3 od 4.

Četiri najveće engleske momčadi ne bi trebale imati previše problema u ovom kolu. Arsenal i Liverpool bi na domaćim terenima trebali pobjediti Watford i Blackburn dok bi Manchester United i Chelsea bez problema trebali slaviti u gostima protiv Wigana i Readinga. Najjača utakmica igra se između Aston Ville i Tottenhama gdje gosti očekuju tri boda s kojima bi trebali krenuti u bolje sutra. U zadnjih deset utakmica Tottenham protiv Aston Ville ima četiri pobjede i četiri remija te samo dva poraza. Niko Kranjčar bi se ponovno trebao naći u prvom sastavu Portsmoutha i tako debitirati na domaćem travnjaku te pomoći svojoj momčadi da dođe po nova tri boda protiv West Hama. Everton se nada da će nastaviti pozitivni niz i protiv Middlesbourgha na njihovom Riversideu.

La Primera

Slika 4 od 5.

Barcelona dočekuje Sevillu kojoj u zadnje vrijeme ide protiv domaćina. Osim briljatne pobjede u europskom Superkupu, Sevilla je slavila i u zadnjem susretu španjolskog prvenstva 3:2. Gosti jasno poručuju da se ne boje Katalonaca dok Rijkaard muku muči s ozljeđenim igračima. Capellov Real ne bi trebao imati previše problema u predgrađu Madrida gdje su gosti Getafea. Schuster ima momčad koja igra najtvrđi nogomet u Primeri, ali Capello je preiskusan trener da bi bodove gubio na «malim» utakmicama. Šišmiši gostuju kod Celte iz Viga. Garancija za nova tri boda je ubojiti dvojac kojeg sačinjavaju Fernando Morientes i David Villa. Zanimljiva utakmica igra se i u Villarealu gdje istoimeni domaćin dočekuje Espanyol. Atletico Madrid bez svoga veznjaka Maxija Rodrigueza dočekuje Recereativo.

Le Championnat

Slika 2 od 3.

Najzanimljivija utakmica se igra u Lensu gdje domaći dečki dočekuju goste iz Marseilla. Prvi strijelac lige Aruna pokušati će sve ne bi li potopio zahuktali brod s juga Francuske. Domaćin želi zadržati priključak s vrhom ljestvice, a Marseille ne smije izgubiti jer Lyon opet (kao i prošlih sezona) djeluje nezaustavljivo. PSG kući dočekuje Sedan i sve što igra u kombinacijama Parižana je čista pobjeda. Na životu trenera Lacoumba drži jedino tri boda. Branitelj naslova Lyon ne bi trebao imati previše problema sa St. Ettienom. Monaco našega Jerka Leke gostuje kod Bordeauxa. «Biti ili ne biti» utakmice već u početku prvenstva počinju za Nicu koja je domaćin Lorientu.

Bundesliga

Slika 1 od 2.

HSV je katastrofalno startao u novu sezonu i za sada na kontu nemaju niti jednu pobjedu. Ovo kolo su domaćini Schalkeu koji također ne blista ove sezone. Senzacionalno neporaženi Eintracht i Nuernberg u dosadašnjih šest kola žele i dalje nastaviti svoj niz. Eintracht gostuje kod Hannovera dok je Nuernberg domaćin Arminiji. Također neporažena Hertha je gost u Munchenu kod Bayerna. Felix Magath je pod imperativom pobjede zbog činjenice da njegov Bayern ne blista igrom u prvih šest kola. Nepredvidivi Sttuttgart domaćin je Bayeru iz Leverkusena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!