Automoto

Alonso u McLarenu!

Ante Kojundžić • ponedjeljak, 19.12.2005.

Svjetski prvak Formule 1, Fernando Alonso, potpisao je za McLaren Mercedes. Alonso će se momčadi pridružiti 2007. godine. Uz koga će u McLarenu voziti, još nije poznato...

Španjolac svoj prelazak opravdava potrebom za novim izazovima. Izuzev jedne godine u Minardiju, Alonso je čitavu karijeru proveo u Renaultu. ''Ove godine sam postigao sve s Renaultom i za dobrobit moje karijere mislim da trebam novi izazov'', drži Alonso.

Prije samo par dana McLaren je obznanio partnerstvo s Vodafoneom koji napušta Ferrari i od 2007. godine će biti glavni sponzor McLaren Mercedesa. ''Dovođenje Fernanda je odlična vijest za našu momčad, partnere, Formulu 1 i navijače'', komentirao je Ron Dennis. ''Uvijek dajemo do znanja da želimo biti najbolji i jedini način da to budemo je privlačeći najbolje ljude, vozače i sponzore.''

Alonso kaže kako je tužan što mora napustiti Renault, ali dodaje kako postoje prilike koje se ne mogu propustiti. Sretan je što je prelazak već gotova stvar pa se može u miru posvetiti sljedećoj sezoni i obrani titula. ''Vrlo sam uzbuđen u vezi 2007. godine i prilike da vozim za Vodafone McLaren Mercedes'', izjavio je Alonso.

Alonsov dolazak u McLaren znači da jedan od dvojca Räikkonen - Montoya mora otići. I Kimiju i Juan Pablu ugovor istječe na kraju sljedeće sezone. Po riječima Rona Dennisa, s obojicom su još u razgovorima. No, sad ima mjesta i za onu glasinu po kojoj će Kimi Räikkonen prijeći u Ferrari.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!