Automoto

Renault objavio ime trećeg vozača

Ante Kojundžić • petak, 02.12.2005.

Heikki Kovalainen će za Renaultovu momčad 2006. godine obavljati dužnost testnog i trećeg vozača. Mladi Finac je već ove godine testirao za francusku momčad i za njega je ovo još jedan korak prema F1…

''Sretan sam što mi je Renault pružio ovu priliku'', komentirao je Kovalainen i nastavio: ''Već sam prije testirao za momčad, ali još imam dosta za učiti. Ova uloga će mi pomoći da shvatim kako funkcionira momčad i Formula 1, dok ću u isto vrijeme razvijati svoje vozačke i tehničke vještine. Pomoći ću Renaultu da obrani naslov.''

Kovalainen, pobjednik prošlogodišnjeg Race of Championsa, pod menadžerskim je okriljem Flavia Briatorea. Mislilo se kako će Finac dobiti sjedalo u BMW-u, no bavarski proizvođač automobila je povjerenje ukazao bivšem svjetskom prvaku Jacquesu Villeneuveu.

Briatore nije propustio pohvaliti Kovalainena: ''Heikki je pokazao da je talentiran i agresivan vozač utrkujući se u GP2 prvenstvu (sezonu završio drugi iza Rosberga, op.a.), te je također impresionirao naše inženjere tokom dosadašnjih testiranja.'' Briatore dodaje kako će Kovalainen imati ključnu ulogu u razvoju njihova V8 motora i obrani titule konstruktorskog prvaka svijeta.

Uz ovu vijest, Renault je objavio i datum predstavljanja svog novog bolida. Prezentacija će se održati u Monte Carlu 31. siječnja 2006. godine. Prije samog predstavljanja, bolid pod nazivom R26 će svoj debi zabilježiti 10. siječnja u Jerezu gdje će početi s testiranjima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!