Rukomet

Korejke slavile u utakmici dana

Petar Plevnik • utorak, 06.12.2005.

I drugi dan natjecanja po grupama na Svjetskom prvenstvu protekao je bez većih iznenađenja. Iznenađenjem bi se tek mogla nazvati pobjeda Brazila nad Poljskom dok je u najjačem susretu dana Južna Koreja svladala Norvešku...

Grupa A

U prvom susretu grupe A Nizozemke su se lako obračunale s najslabijom ekipom u grupi, Urugvajem, upisavši pobjedu 29:8. Urugvajke su uspjele oboriti jučerašnji neslavni pothvat Australije, zabivši svega osam golova. Nizozemke je predvodila Roeleofsen sa šest, dok su Mulder, Pušić i van der Wissel dodale po četiri gola.

Nakon jučerašnje pobjede nad Urugvajem, Rusija je danas imala nešto ozbiljnijeg protivnika, Kinu. Kažemo nešto ozbiljnijeg, budući da su Ruskinje bez ikakvih problema slavile s konačnih 36:20. Kod domaće selekcije najbolje Marennikova sa sedam te Bodnieva i Polenova sa šest golova.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Grupa B

Nakon jučerašnje pobjede nad Korejom, Slovenke su danas imale lakši trening protiv najslabije selekcije na Svjetskom prvenstvu, Australije. Kod Slovenki najbolje Hrnjic sa osam golova, te naturalizirana Rumunjka Ana Mihaela Ciora sa sedam, uz 100%-nu realizaciju. Kod Australije kao i jučer najbolja Roy s pet pogodaka.

Mađarice su nakon jučerašnje ekshibicije protiv Australije danas imale prvu ozbiljniji ispit. Najbolja afrička momčad, Angola, dugo je držala Mađarice u neizvjesnosti, rješiviši prvo poluvrijeme s plus tri u svoju korist.

U drugom dijelu stvari dolaze na svoje mjesto i Mađarice predvođene Gorbicz sa osam golova dolaze do pobjede od 34:30. Kod Angole najbolja Kiala s 10 pogodaka.

U najjačoj utakmici dana, Južna Koreja je svladala Norvešku s 30:25 i time se iskupila za jučerašnji poraz od Slovenije.

Norvežanke, koje su na poluvrijeme otišle s vodstvom od 13:11, u drugom dijelu ne uspijevaju pratiti jurnjavu Korejki. Kao rezultat toga upisuju poraz od neugodnih pet razlike, koji bi ih mogao skupo koštati u borbi za viši plasman.

Kod Koreje najbolja Moon Pil-Hee sa sedam te Woo Sun-Hee sa šest. Kod Norvežanki Breivang i Rokne postigle su po šest golova.

Grupa C

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Već u jučerašnjem dvoboju protiv Danske Brazilke su pokazale da bi mnogima mogle pomrsiti račune. U današnjem susretu protiv Poljske, Brazilke su vodile cijelim tijekom utakmice i za razliku od jučer, susret završile pobjedom od 34:31.

Kao i jučer, u redovima Brazila najbolji strijelac Mesquita s osam, Dos Santos, Da Silva i De Oliveira pridodale su po pet golova. Za Poljsku, Milot i Wlodek po šest.

U dvoboju susjeda, Njemačke i Austrije, Njemice su pokazale da su u ovom trenutku bolja ekipa. Predvođene iskusnom Grit Jurack s osam, te Henze i Kruse sa sedam golova, Njemice dolaze do konačnih 34:27. Austrijankama nije pomoglo ni 10 golova Tatjane Logvin.

Dankinje su se poigrale sa najslabijom ekipom grupe C, Obalom Bjelokosti. U pobjedi od 42:21 sudjelovale su sve igračice od kojih se jedino Brodsgaard nije upisala u listu strijelaca. I danas najbolja Dankinja bila je Fruelund sa sedam pogodaka. U redovima Obale Bjelokosti najbolja Mambo s osam pogodaka.

Grupa D

Rumunjke su bile maksimalno uvjerljive i protiv drugog lakšeg protivnika, Kameruna, slavivši najuverljiviju pobjedu dana, 50:19. Čak 12 Rumunjki upisalo se u listu strijelaca od čega najviše Gilca i Gogirla po sedam. Treba istaknuti i sjajan postotak šuta Rumunjske od 74%. Kod Kamerunki najbolje Perpetua i Ngoh Mbah s po četiri gola.

U neizvjesnom dvoboju Makedonije i Ukrajine podjela bodova. Prvo poluvrijeme u potpunosti pripada Ukrajinkama, koje na odmor odlaze sa 17:12. U drugom dijelu Makedonke se vraćaju u igru i dobivši drugi dio sa istovjetnih 17:12 dolaze do konačnih 29:29.

Od makedonskih 29 golova, čak 25 zabilo je pet igračica, Bujanova, Boeva, Crvenkoska, Radulovik i Todorovska. Kod Ukrajinki najbolja Borodina sa sedam dok su Radčenko i Vergeljuk zabile po pet.

Braniteljice naslova, Francuskinje lako su se obračunale s Argentinom. Za konačnih 33:11 najviše je zabila Spincer, sedam, dok su se sve igračice koje su ulazile u igru, njih 11, upisale u listu strijelaca. Sanguinetti je s tri gola bila najbolja kod Argentine.

Natjecanje se nastavlja sutrašnjim utakmicama po skupinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!