Zimski sportovi

NHL: Lavina zatrpala Calgary

Tomislav Pacak, Branimir Korać • utorak, 11.10.2005.

Predsezonski favoriti za osvajanje naslova, Calgary Flamesi, ne mogu pronaći pravu formu na početku sezone. Nakon visokog poraza u Detroitu, Flamesi su sa 7:3 "zatrpani" u Denveru. Pittsburgh se još uvijek ne može sastati s pobjedom...

Pobjednički pogodak za Ottawu postigao je Danny Heatley koji je jedini bio precizan izvođač kaznenih udaraca. Na golu Senatorsa Dominik Hasek obranio je sva tri pokušaja Kylea Wellwooda, Erica Lindrosa i Jasona Allisona. Momčad iz glavnog grada Kanade imala je u trećoj trećini 4:2, ali nije izdržala. "Dva gola prednosti u trećoj trećini ne znači da ćeš pobijediti. Prije dvije godine bi možda bila velika prednost, ali s novim pravilima, ne. Lijepo je pobijediti, pa makar i nakon kaznenih udaraca. Taj jedan bod dosta može značiti, ali ja ipak više volim pobjede u 60 minuta", rekao je nakon susreta Hasek.

Strijelci za Ottawu u 60 minuta bili su Chris Neil, Jason Spezza dvaput, Danny Heatley i Daniel Alfredsson. Za Maple Leafse pogodili su Bryan McCabe, Darcy Tucker, Tie Domi, Clark Wilm i Nik Antropov.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Washington je dva puta zaostajao u susretu s New York Rangersima, ali na kraju je slavio 3:2. Rangersi su vodili pogocima Jagra i Hosse, ali poravnavali su Sykora i Eminger da bi pobjedu Capitalsima donio mladi Ovečkin.

I drugi klub iz New Yorka, Islandersi, upisao je poraz nakon što je vodio. Islandersi su poveli protiv Floride preko Satana, ali Husselius i Gratton u drugoj trećini preokreću rezultat. U samoj završnici Islandersi povlače s gola DiPietra što koristi Olesz i postavlja konačnih 3:1.

Novi poraz u produžetku upisao je Pittsburgh. Penguinsi su poraženi od Buffala 3:2, a pogodak su primili 19 sekundi prije isteka produžetka. Strijelac je bio Jochen Hecht. U izostanku i dalje ozlijeđenog Thibaulta na vratima je stajao Fleury koji je u svojoj prvoj NHL utakmici obranio 38 udaraca. Fleury je bio prvi pick drafta 2003. godine. Pogotke za Buffalo uz Hechta postigli su Fitzpatrick i Gaustad, a za Penguinse strijelci su bili Palffy i Recchi.

Boston je sa 4:2 bio bolji od Tampe. 20 minuta odlične igre Bruinsa bilo je dovoljno da se slomi otpor Tampe. Aktualni prvaci poveli su preko Modina da bi Boston od sredine druge do sredine treće trećine pogocima Leetcha, Axelssona, Greena i Isbistera došao do ogromne prednosti. Konačnih 4:2 postavio je Dan Boyle.

U dvoboju još neporaženih ekipa, Vancouver je bio uspješniji od Detroita s 4:2. Presudio je pogodak Ansonsa Cartera nakon lijepe akcije blizanaca Sedin. Henrik je, inače, bio učinkovitiji od brata, upisao je još jedan asist te pogodak. Samuelsson i Holmstrom zabili su za Red Wingse.

Colorado je priuštio pravi show svojim navijačima u otvarajućoj utakmici sezone u Pepsi Centru. Avse je do 7:3 pobjede protiv Calgaryja predvodio mladi Marek Svatos koji je postigao svoj prvi hat-trick u karijeri, za što su ga navijači nagradili starom tradicijom u hokeju - bacanjem kapa na led. Flamesi još ne liče na momčad koja je otišla do finala u posljednjoj sezoni koja se igrala prije lockouta, ali vjeruju da će se forma vratiti kad se konačno vrate u Calgary. Naime, Flamesi su sezonu otvorili s četiri utakmice u gostima...

NHL, 10.09.2005.::
New York Islanders - Florida Panthers 1:3, Washington Capitals - New York Rangers 3:2, Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 3:2 (produžetak), Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 6:5 (produžetak), Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 2:4, Colorado Avalanche - Calgary Flames 7:3, Mighty Ducks of Anaheim - Edmonton Oilers 2:4, Detroit Red Wings - Vancouver Canucks 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!