Zimski sportovi

Flyersi poslali Roenicka u Kingse i uzeli Forsberga

Branimir Korać • petak, 05.08.2005.

Los Angeles Kingsi dobili su sjajnog Jeremyja Roenicka u zamjenu za pick treće runde drafta. Potez Flyersa je logičan jer žele osloboditi što više prostora pod salary capom kako bi mogli potpisati ugovor s Peterom Forsbergom...

Tridesetpetogodišnji centar Jeremy Roenick žrtvovan je kako bi Flyersi mogli potpisati ugovor s genijalnim Peterom Forsbergom. Kako bi oslobodili prostor pod salary capom Flyersi su napravili ono špto se i očekivalo, tradeali su veterana Roenicka koji će iduće sezone zaraditi velikih pet milijuna dolara.

"Flyersi su me jučer nazvali i pitali da li bih prisato na trade. Rekao sam da nema problema ukoliko je riječ o dva kluba. LA je bio jedan od ta dva. Drugi je bio Phoenix gdje sam ranije igrao i sada imam kuću", rekao je Roenick.

Roenick je devet puta nastupao na All Star utakmici. U Philadelphiji je proveo tri sezone i postigao 67 pogodaka uz 102 asistencije.

S druge strane Forsberg je dogovorio potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s Flyersima vrijednog 11.5 milijuna dolara. Njegov dosadašnji klub Colorado ponudio mu je 14 milijuna dolara za četiri sezone što je on odbio. Isto tako odbio je nekoliko boljih ponuda no što je to bila ova Flyersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!