Automoto

Alonso po šesti put pobjednik, Kimi odustao

Ante Kojundžić • nedjelja, 24.07.2005.

Španjolac Fernando Alonso pobjednik je VN Njemačke na stazi Hockenheim i to je njegova šesta pobjeda ove sezone čime je sve bliži da postane najmlađi svjetski prvak u Formuli 1. Njegov najveći konkurent, Kimi, je odustao zbog motora…

Još jedna odlična utrka za Alonsa koji nije napravio ni jednu grešku već je nakon odustajanja Kimija u 35 krugu mirno priveo utrku kraju. Alonso sad ima prednost u prvenstvu od 36 bodova ispred Raikkonena što će biti teško stići. Kimi opet nije imao sreće i opet ga je Mercedesov motor još jednom koštao pobjede. Raikkonen je krenuo s prve pozicije i vodio utrku radeći prednost ispred Alonsa na drugoj poziciji. Finac je bio na najboljem putu da pobjedi u Njemačkoj sve do tog odustajanja. Nakon tog sve je bilo rješeno, što se pobjednika tiče.

Apsolutno fantastična utrka za Juan Pabla Montoyu koji je krenuo s posljednjeg startnog mjesta da bi došao do druge pozicije! Usporedbe radi, Fisichella je u relativno sličnom bolidu krenuo kao četvrti i završio četvrti. Treće mjesto je zauzeo Jenson Button u možda najboljoj njegovoj utrci sezone. Uz mjesto na podiju vrijedno je spomenuti i njegovo pretjecanje Michaela Schumachera.

A svjetski prvak je imao tešku utrku. Jedno vrijeme se bio nalazio i na drugoj poziciji, no zbog problema s gumama bio je nešto sporiji pa su ga prešli i Button i Fisichella. Bio je to njegov maksimum danas. Momčadski kolega Rubens Barrichello odvezao je utrku koju će brzo zaboraviti, tek deseto mjesto iza Kliena u Red Bullu koji ga je čak dvaput pretekao.

Ralf Schumacher imao je vrlo dobru utrku i osvojio šesto mjesto u svojoj Toyoti. Drugi u Toyoti, Jarno Trulli, odustao je u posljednjem krugu nakon šest ulazaka u boks. Solidnu utrku ima iza sebe David Coulthard, njegovo sedmo mjesto jedini su bodovi za Red Bullovu momčad na ovoj utrci jer je Klien završio kao deveti. Zadnji bod uzeo je Felipe Massa u Sauberu. Williamsi su i dalje neprepoznatljivi, Heidfeld je jedanaesti, a Mark Webber je pretposljednji.

Dvanaest utrka je iza nas, još se ima odvoziti sedam. Teoretski Kimi Raikkonen još može osvojiti titulu prvaka, ali u praksi će to biti teško izvedivo, posebno ako se naglasi kako Alonso vrlo zrelo vozi bez velikih grešaka.

Sljedeća utrka je za tjedan dana u Mađarskoj.

Poredak na kraju utrke:
1. F. Alonso (ŠPA/Renault) 1:26:28.599
2. JP. Montoya (KOL/McLaren) + 22.569
3. J. Button (VB/BAR) + 24.422
4. G. Fisichella (ITA/Renault) + 50.587
5. M. Schumacher (NJE/Ferrari) + 51.690
6. R. Schumacher (NJE/Toyota) + 52.242
7. D. Coulthard (VB/Red Bull) + 52.700
8. F. Massa (BRA/Sauber) + 56.570
9. C. Klien (AUT/Red Bull) + 1:09.818
10. R. Barrichello (BRA/Ferrari) + 1 krug
11. N. Heidfeld (NJE/Williams) + 1 krug
12. T. Sato (JAP/BAR) + 1 krug
13. C. Albers (NIZ/Minardi) + 2 kruga
14. J. Trulli (ITA/Toyota) + 3 kruga
15. J. Villeneuve (KAN/Sauber) + 3 kruga
16. N. Karthikeyan (IND/Jordan) + 3 kruga
17. T. Monteiro (POR/Jordan) + 3 kruga
18. R. Doornbos (NIZ/Minardi) + 4 kruga
19. M. Webber (AUS/Williams) + 12 krugova
Nisu završili:
20. K. Räikkönen (FIN/McLaren) + 32 kruga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!