Ostali sportovi

NHL: Odlični San Jose Sharksi

Tomislav Pacak • nedjelja, 05.11.2000.

Momčad kojoj mnogi nisu davali mnogo sanse za odlazak u play-off bez ozlijeđenog Owena Nolana, San Jose Sharksi, u zadnje vrijeme igraju odlično. U zadnjih 6 utakmica nisu napustili led poraženi, točno otkad je Evgeni Nabokov postao prvi golman Sharksa.

Rezultati

Detroit at Montreal 4-2
Philadelphia at New Jersey 1-1
Tampa Bay at New York Rangers 1-6
NY Islanders at Florida 3-0
Columbus at Dallas 0-4
Calgary at Edmonton 2-3
Colorado at Vancouver 3-4
Phoenix at Anaheim 1-1
Pittsburgh at San Jose 2-3
Chicago at Boston 4-5
New Jersey at Toronto 3-5
NY Rangers at Ottawa 5-6
Nashville at Philadelphia 3-1
LA Kings at Atlanta 5-2
Washington at St. Louis 0-2
Montreal at Buffalo 4-5
NY Islanders at Tampa Bay 3-4(OT)
Chicago at Detroit 6-1
Carolina at Colorado 3-5
Minnesota at Edmonton 0-3
Pittsburgh at Vancouver 4-2
Dallas at Phoenix 2-2 (OT)

Novu pobjedu su zabilježili protiv jakih Penguinsa kod kuće rezultatom 3-2. Kovalev (1+1) i društvo nisu igrali loše, ali su Sharksi imali raspoloženog Friesina (1+1), ali i ostatak momčadi. Red Wingsi su došli do pobjede u Montrealu zahvaljujući prvenstveno - Rusima. Slava Kozlov zabio je dva gola, dok mu je sunarodnjak Sergei Fedorov skupio tri asistencije. Slijedećeg dana, Red Wingsi su neočekivano izgubili od ove sezone slabašnih Chicago Blackhawksa i to 6-1. Branio je odlično Thibault, od 32 udarca zaustvavio je 31, dok su u polju dominirala tri igrača: Sullivan je zabio dva gola, a Amonte i Leroux su zabili po gol i jednom asistirali.

Flyersi su uspjeli osvojiti bod kod prvaka, dok su Rangersi uvjerljivo svladali Tampa Bay u Madison Square Gardenu. Fleury je bio uvjerljivo najbolji igrač na ledu, zabilježivši prvi hat-trick u karijeri za Rangerse (zadnji je zabio za Colorado 1997.) te je jos jednom asistirao. Fleury se preporodio ove sezone, nakon što je prošle zabio samo 15 golova, ove već sada ima 9, i ukupno 17 poena. Dobro igraju Rangersovi sugrađani, Islandersi koji su zabilježili treću pobjedu zaredom na Floridi protiv Panthersa 3-0. Ponajbolji je bio Ceh Hamrlik sa golom i asistom. No slijedećeg dana Islandersi su prekinuli dobar niz porazom u Tampi u produžetku. Odlučujući gol je zabio Millar koji je pronašao pravi trenutak kad će zabiti prvi gol sezone.


Nabokov prevaga za Sharkse

Dallas je bio uvjerljiv kod kuće protiv Columbusa, opet je dobro odigrao Niuwendyk koji je zabio dva gola u pobjedi 4-0. Nakon što su poveli 3-0 u prvoj trećini, Oilersi su jedva sačuvali to vodstvo protiv Calgarya i na kraju ipak pobijedili 3-2. Vancouver je nanio drugi poraz sezone Coloradu, iako je momčad iz Denvera dominirala i natpucala domaćine 37-24. Ova pobjeda je sigurno velika satisfakcija Marcu Crawfordu, treneru Canucksa, ali i bivšem treneru Avelanchea koji je tu momčad doveo do Stanley Cupa 1996. godine. Pobjednički gol zabio je Ed Jovanovski, dok je krilo Avelanchea, Adam Deadmarsh morao napustiti igru ranije s lakšim potresom mozga koji je zadobio u tučnjavi s jednim igračem Vancouvera.

Kojote je i dalje teško pobijediti, ovaj put su osvojili bod u Anaheimu. Najbolji su bili golmani, pogotovo Sean Burke (Phoenix) koji je obranio 25 od 26 udaraca na svoj gol. Chicago je dan prije pobjede u Detroitu kapitulirao u Bostonu, za koji je opet sjajno igrao Allison, ovaj put je zabio dva gola i dva puta asistirao. Devilsi su doživjeli poraz u Torontu, prvenstveno zahvaljujući sjajnoj trećoj trećini Maple Leafsa (3-0). Tu je ključnu ulogu igrao Hoglund sa dva zadnja gola, dok je kod New Jerseya dva zabio Madden.

Ottawa nastavlja poboljšavati svoj najbolji start u povijesti, u Kanadi su izgubili i Rangersi. Povijest se opet ponovila, Arvedson je zabio jedan i jednom dodao, Hossa je zabio dva, jedino Bonk od poznatog trokuta nije skupio poen. Jedan od boljih Rangersa u toj utakmici, Adam Graves je izjavio: "Oni su jedna od onih elitnih momčadi. Iz ovakvih poraza trebamo učiti, i nastaviti poboljšavati svoju igru."

Pobjeda Predatorsa više i nije iznenađenje, nova je stigla u Philadelphiji. Flyersi se mogu opravdavati teškom utakmicom u New Jerseyu dan prije, ali činjenica je da su ih Ronning (1+1) i društvo nadigrali. Pallfy je sa tri asista pridonio pobjedi svojih Kingsa u Atlanti, dok je Blues došao do također očekivane pobjede kod kuće protiv Capitalsa. Golove za St. Louis su zabili Demitra i pogodite tko - Scott Young. Buffalo je uspio nadigrati Montreal kod kuće sa 5-4. Dobru priliku za izjednačenje je promašio Zubrus kada je propustio realizirati kazneni udarac u trećoj trećini. 2 gola zabio je Dykhus, dok je Khalinin imao asist i jedan gol za Sabrese, kojima sezona i ne ide kako su zamislili na početku. Colorado je prekinuo malo lošiju seriju pobjedom kod kuće protiv Caroline. Odličan je bio Joe Sakic (1+2), pridružili su mu se i Forsberg(1+1), Hejduk (2 gola) i Tanguay (1+1).

Tri gola Edmonton je zabio u trećoj trećini protiv Wilda, te tim golovima i pobijedio (3-0). Odličan je bio Salo na golu sa 20 obrana i novim shout-outom u svojoj karijeri. Pingvini su svladali Canuckse koji su ih natpucali 32-14. Ali Lang (2+1) i Jagr (1+1) su bili precizniji od igrača Vancouvera i zasluženo pobijedili. Derbi Zapada između Dallasa i Phoenixa je završio - neodlučeno. Phoenix se dva puta vraćao nakon pogodaka Dallasa, posljednji gol djelo je Jeremya Roenicka koji je zabio svoj 9. gol sezone. Za Starse je opet zabio Niuwendyk (8. gol).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!