Ostali sportovi

NHL: Prvi poraz Colorada

Tomislav Pacak • srijeda, 01.11.2000.

Sjajni Phoenix je uspio nanijeti prvi poraz sezone Lavini iz Colorada, i to prilično bolan - 4:0. Što se napada tiče, najučinkovitiji je bio Jeremy Roenick sa golom i asistom, ali je i on ostao u sjeni Seana Burkea.

Rezultati

Bruins at Rangers 1-5
Washington at Philadelphia 1-1
St. Louis at Carolina 4-1
Chicago at Minnesota 3-2
Anaheim at Calgary 6-3
Florida at New Jersey 5-6
Phoenix at Colorado 4-0
Anaheim at Edmonton 3-5
Toronto at Ottawa 3-4
Boston at NY Islanders 2-4
Detroit at Washington 2-6
Tampa Bay at Carolina 5-6
Los Angeles at Columbus 1-4
St. Louis at Nashville 4-2

Sjajni golman Kojota je uspio obraniti čak 45 udaraca napadača Colorada i time ostvario svoj prvi shotout sezone i 23. u životu. Rangersi su prekinuli loš niz uvjerljivom pobjedom protiv Bruinsa u dvorani u kojoj je sutradan Toni Kukoč imao sjajan dan protiv Knicksa. Kapetan Mark Messier predvodio je svoju momčad (2+1), pomagali su mu Theo Fleury i Valery Kamensky sa golom i asistom.

Novi gol (12 u sezoni) i asist Scotta Younga bili su dovoljni St. Louisu za novu pobjedu (protiv Caroline) s kojom su došli do najboljeg starta u povijesti. Chicago je našao nekoga koga mogu pobijediti, a koga ako ne - novake u ligi. Minnesota se dobro držala, u trećoj trećini Chicago nije uputio niti jedan udarac na gol, ali su svejedno, ponajviše zahvaljujući Nylanderu (1+1) uspjeli pobijediti. Anaheim čvrsto drži svoju poziciju za doigravanje, nove bodove osigurali su u Calgaryu pobjedom 6-3. Najbolji su po običaju bili Kariya i Selanne sa po golom i asistom. Florida se dobro držala u New Jerseyu, ali su prvaci bili ipak za gol bolji (6-5). Po dva gola Hedicana i Jokinena za Pantherse nisu bila dovoljna jer su na drugoj strani raspoloženi bili Gomez (2+1) i Mogilny sa tri asista. Anaheim je kanadsku turneju nastavio porazom u Edmontonu, za koje je dva gola zabio Guerin.


Steve Young - prvi strijelac lige

Ottawa je potvrdila da je trenutno najjača kanadska momčad u NHL-u pobjedom protiv Maple Leafsa 4-3. Trokut Arvedson, Hossa i Bonk je i ovaj put proizveo dosta bodova (svaki po jedan), ali glavna zvijezda večeri bio je Hlavac sa golom i asistom, ali i uopće sjajnom igrom. Bruinsi su New York napustili s dva poraza, nakon Rangersa bolji su bili i Islandersi. Detroit je prekinuo seriju kvalitetnih rezultata neočekivanim porazom u Washingtonu za koje je Zednik zabio tri gola, što mu je ujedno i prvi hat-trick u karijeri. Svesrdno mu je pomagao Peter Bondra koji je imao tri asista. 2 gola Lecavaliera i ukupno pet datih golova nije bilo dovoljno Tampi za bod kod Caroline jer su primili - 6. Kod Hurricanesa igrom su prednjačili Ozolinsh s golom i 2 asista, te Francis s dva gola i asistom. Columbus je uspio (i to prilično uvjerljivo) svladati LA Kingse, dok je St. Louis odlične igre nastavio i u Nashvilleu.

Jeremy Roenick, Palffy i Hossa ukupno imaju 18 poena te su vodeći na ljestvici strijelaca (golovi + asisti), dok je sjajni Scott Young uvjerljivo vodeći strijelac (samo golovi) sa ukupno 12 golova u 12 utakmica. Odmah iza njega su velike zvijezde svjetskog hokeja, Forsberg i Jagr sa po devet golova. Kod braniča, najučinkovitiji je Ranger Brian Leetch sa 13 poena, a najučinkovitija momčad s igračem više su aktualni prvaci New Jersey Devilsi sa 30%.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!