Zimski sportovi

Gretzky preuzima klupu Phoenixa

Tomislav Pacak • nedjelja, 07.08.2005.

Najveći hokejaš svih vremena, Wayne Gretzky, po prvi će puta u životu pokušati uspjehe ostvariti kao trener. The Great One će preuzeti momčad Phoenix Coyotesa, kluba u kojem je do sada bio jedan od vlasnika...

Gretzky je kao hokejaš osvojio zapravo sve, a dok se u košarci još može raspravljati o najboljem svih vremena, u hokeju je samo jedan Great One. Čovjek koji je drži gotovo sve hokejaške rekorde pokazao je i zavidnu sposobnost u drugim hokejaškim aktivnostima, pa je tako posljednjih godina bio tehnički direktor kanadske reprezentacije koja je u tom periodu pokorila ostatak svijeta.

Stiglo je, izgleda, vrijeme i da Gretzky pokuša trijumfirati kao trener. U ponedjeljak će biti i službeno objavljeno da Gretzky preuzima klupu Phoenixa, a znaju se treneri koji kandidiraju za mjesto asistenta.

Barry Smith, bivši asistent u uspješnim Detroit Red Wingsima bit će sigurno prvi Gretzkyjev asistent, dok će drugi biti ili bivši igrač "kojota", Rick Tocchet, ili Rick Bowness koji je bio privremeni trener Phoenixa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!