Ostali sportovi

NHL: Flyersi sedam utakmica bez pobjede

Tomislav Pacak • nedjelja, 22.10.2000.

Rezultati

Montreal at Philadelphia 3-3
Pittsburgh at Ottawa 3-3
New Jersey at Washington 2-5
Nashville at Detroit 2-1 (OT)
Los Angeles at St. Louis 1-7
Toronto at Edmonton 4-1
Anaheim at Buffalo 2-2
NY Islanders at Atlanta 5-3
San Jose at Minnesota 3-1
Dallas at Chicago 5-1
Boston at Calgary 2-3
Florida at Colorado 1-5
Toronto at Calgary 2-1
Carolina at Montreal 2-5
Atlanta at Ottawa 6-6
Anaheim at Philadelphia 4-3
NY Islanders at Washington 4-4
Buffalo at Detroit 4-5
Tampa Bay at New Jersey 2-7
Columbus at Pittsburgh 2-5
LA Kings at Dallas 3-4
San Jose at Nashville 5-3
Chicago at St. Louis 0-1
Phoenix at Vancouver 3-2

Predvođeni sjajnim Šveđaninom Forsbergom, Colorado je nastavio svoj niz bez poraza od početka sezone uvjerljivom pobjedom 5-1 protiv Floride. Pantherse je pogotovo namučio Forsberg, sa dva gola i asistom, te Sakic s jednim golom i asistom. Ni nakon produžetka u Philadelphiji, nije bilo pobjednika u utakmici izmedju Canadiensa i Flyersa. Trevor Linden i Markov za Montreal, te Desjardins za Philadelphiju imali su po jedan gol i asist.

Sinoć je Philadelphia svojem nizu utakmica bez pobjeda dodala jos jedan poraz, i to kod kuće od Anaheima. Golom Sellanea 2:35 prije kraja s igračem više, Anaheim je nastavio svoj niz pobjeda i produžio niz Flyersa bez pobjede na sedam utakmica. Dobru utakmicu odigrali su Pingvini i Senatori u Ottawi, zavrsilo je 3-3 nakon produžetka. Bonk i Hossa imali su po dva asista, a golove su dali Yashin, Arvedson i Havrat, dok su za Pingvine Jagr i Kovalev dali po gol, te imali asist. Iako je New Jersey imao dvostruko više udaraca na gol Washington, Capitalsi su konačno nekoga i pobijedili, i to bas prvake. Oates je dao dva gola i dva puta asistirao, dok je isto, ali s jednom asistencijom manje, učinio Peter Bondra. Opet su iznenadili Predatorsi, ovoga puta pobjedom u Detroitu nakon produžetka. Pobjedničke golove dali su Peltonen i Ronning, ali sve to ipak ne bi bilo moguće bez sjajnog vratara Mikea Dunhama kojeg je trener Red Wingsa okarakterizirao "zidom na golu Nashvillea". To je prva pobjeda Predatorsa u sedam posjeta u Joe Louis Areni.

Prilično uvjerljiv bio je St. Louis protiv LA Kingsa. Sve golove dali su različiti strijelci, treba ipak izdvojiti sjajan povratak kapetana Prongera sa četiri asista, dok je njegov partner iz obrane Macinnis imao tri asista u pobjedi Bluesa 7-1. Toronto je slavio u Edmontonu, Šveđanin Sundin zabio je 2 gola i jednom asistirao. Kariya i Hrkac za Anaheim, te Gratton i Rasmussen za Buffalo bili su jedini strijelci na utakmici koja je nakon produžetka završila 2-2 s čime su zasigurno zadovoljniji bili gosti iz Anaheima jer su ih Sabresi totalno natpucali. Islandersi su našli i nekoga tko je čak lošiji od njih, te su pobijedili Atlantu 5-3. Hamrlik je zabio dva gola, Lapointe i Lindgren su imali po dva asista. San Jose je pobijedio Minnesotu, dok je Calgary slavio kod kuće protiv Bostona. Dallas je bio uvjerljiv u Chicagu i iako je Chicago poveo golom Zhamnoea, dalje je sve bila jednosmerna ulica. Dva gola i asist Nieuwendykea je promoviralo u zvijezdu večeri, dok su prva dva igrača Dallasa Modano i Hull skupa sakupili jedan poen (Modano asist). Flamesi su dominirali protiv Toronta, ali Calgary su zadovoljni napustili Maple Leafsi. Sjajna utakmica Savagea (3+2), i odlični Trevor Linden (1+3) bili su dovoljni Montrealu da svladaju Carolinu. Čak 12 golova vidjeli su gledatelji u Ottawi gdje su domaći Senatorsi odigrali 6-6 s Atlantom (Audette 3+1). Kod domaćina Dackell je zabio prvi hat-trick u karijeri, Yashin i Mceachern su imali po četiri asista. Islandersi su izvukli bod u Washingtonu, dok je Detroit pogotkom Shanahana u produžetku pobijedio Buffalo. Sedam različitih igrača je dalo po gol za Devilse u 7-2 pobjedi protiv Tampa Bay. Pittsburgh je lagano došao do pobjede protiv Columbusa, Lang je zabio dva gola. LA je nastavio loš niz, izgubili su u Dallasu, za Starse su sjajno igrali Hull (2 gola), Zubov (1+2) i Modano (1+1). Nashville je konačno i izgubio, San Jose Sharksi su slavili 5-3. Osmim pogotkom Younga u sezoni, St. Louis je minimalno, ali zasluženo slavio protiv Chicaga. Golom Roenicka na asist Tkachuka Phoenix je u produžetku svladao Vancouver.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!