Ostali sportovi

NHL: Prvaci krenuli uvjerljivo

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 09.10.2000.

Polako se zahuktava NHL liga, u četvrtak i petak odigrano je 13 utakmica među kojima treba izdvojiti odličan nastup aktualnih prvaka, pobjede Flyersa, Kingsa i Anaheima, pobjedu i poraz St. Louisa, Red Wingsa i Canucksa, te poraz Pingvina u Japanu.

NHL, četvrtak i petak

Vancouver at Philadelphia 3:6
Boston at Ottawa 4:4
Chicago at Buffalo 2:4
Calgary at Detroit 3:4
St. Louis at Phoenix 1:4
Montreal at New Jersey 4:8
LA Kings at Washington 4:1
NY Islanders at Tampa Bay 3:3
Vancouver at Florida 4:3
Detroit at Edmonton 1:2
Minessota at Anaheim 1:3
St. Louis at San Jose 4:1
Nashville vs. Penguins in Tokyo 3:1

Nakon ceremonije primanja pehara za prošlu sezonu, osvajači Stanley Cupa, New Jersey Devilsi samljeli su goste iz Montreala 8:4. Čak 7 različitih igrača je dalo pogodak za Devilse, među kojima Mogilny dva. Eric Desjardins je s dva pogotka s igračem više pridonio pobjedi Flyersa protiv vrlo dobrih Canucksa. Philadelphia je i bez Lindrosa jaka ekipa, a kao novi vođa nametnuo se John Le Cler. U Ottawi su sjajnu utakmicu odigrali Boston Bruinsi i domaći Senatorsi. Briljirali su Bonk ( Ottawa ) i Rolston ( Boston ) sa po dva asista i jednim golom, a utakmica je nakon produžetka zavrsila 4:4. Čeh Satan je sa golom i asistom pomogao Sabresima pobijediti goste iz Chicaga 4:2. Drugi Čeh, najbolji golman svijeta Dominik Hasek napustio je led u prvoj trećini zbog ozljede koljena. Dobra vijest za navijače Buffala je - ozljeda nije ozbiljna i Hasek će se brzo vratiti tamo gdje mu je mjesto - među vratnice.

Red Wingsi (Fedorov - gol+asist) su dobro otvorili sezonu pobjedom protiv Calgarya, no već slijedećeg dana su izgubili u Edmontonu. Sjajno je za Oilerse branio Šveđanin Salo, te je sa 33 obrane najzaslužniji za pobjedu Kanađana. St. Louis je doživio poraz na otvaranju sezonu u Phoenixu protiv raspoloženih Kojota, ali da nisu zaboravili igrati hokej pokazali su sutradan u San Joseu gdje su dobili Sharkse 4:1. Scott Young je zabio tri gola u te dvije utakmice.

Dobro su krenuli LA Kingsi pobjedom 4:1 u Washingtonu protiv Capitalsa. Sjajnu utakmicu je odigrao Luc Robitaillie sa dva gola i asistom. Canucksi su se brzo oporavili od poraza u Philadelphiji te golom u produžetku pobjedili domaće Pantherse 4:3. Premijeru Minessote Wild u NHL pokvarile su Moćne Patke iz Anaheima pobjedom 3:1 te su pokazali novacima u ligi da im neće biti lagano. Prvi gol u povijesti za Wild dao je mladi Slovak Gaborik.

U dalekom Japanu prvu od dvije utakmice u Tokyu odigrali su Predatorsi i Pingvini. Na opće iznenađenje (i razočaranje) prisutnih Japanaca, Predatorsi su iznenadili Pingvine sa 3:1 i tako pokvarili start Jagru i društvu, te novom treneru Ivanu Hlinki ( trener zlatne olimpijske Češke momcadi u Naganu).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!