Automoto

Renault testira Jacquesa Villeneuva

Branimir Korać • utorak, 14.09.2004.

Nakon što su raskinuli suradnju s Jarnom Trullijem čelnici Renaulta stupili su u kontakt s bivšim svjetskim prvakom Jacquesom Villeneuveom. Villeneuve će ukoliko zadovolji na testovima odvoziti posljednje tri ovosezonske utrke. Uz Villeneuvea u igri za Trullijevog ovosezonskog nasljednika je i test vozač Renaulta Frank Montagny.

Jacques Villeneuve će isprobati Renaultov bolid na test vožnjama u Silverstoneu i onda će biti odlučeno da li će biti upravo on angažiran. Sukob s Trullijem za Flavia Briatorea došao je sasvim nenadano i neočekivano stoga je čelni čovjek Renaulta morao vrlo brzo reagirati glede Jarnovog nasljednika.

Villeneuve je krajem prošle sezone dobio otkaz u BAR- u i ove sezone nije nastupao niti za jednu momčad. Tijekom sezone pregovarao je sa Sauberom i Williamsom, ali ništa još nije uspio konkretizirati. Ovaj ulazak u Renault mogao bi mu biti od velike koristi pri odabiru momčadi za sezonu 2005.

Što se tiče Jarna Trullija, još nije sigurno s kojom je momčadi dogovorio suradnju za iduću sezonu, ali u kuloarima se spominje Jaguar u kojem bi trebao biti suvozač Ralfu Schumacheru. U Renaultovim bolidima iduće sezone nastupat će Fernando Alonso i Giancarlo Fisichella.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!