Rukomet

Badel bolji od Metkovića

Boris Bilas • četvrtak, 30.03.2000.

Badel 1862 Zagreb : Metković Jambo 29:26 (15:14)

Zagreb: Jelčić 1, Džomba 5, Valčić 4, Saračević 11(2), Tomljanović 3, Jović 2, Špoljarić 1, Šprem1, Maglajlija 1
Metković: Goluža 7 (1), Kaleb 2, Dominiković 4, Bjeliš 5 (1), Jagić 1, Szigmund 1, G. Jerković 3, Metličić 2, Obrvan 1
Obrane: Zagreb: Lavrov 2, Kelentrić 12, Metković: D. Jerković 8
Isključenja: Zagreb 4 min., Metković 14 min
Sedmerci: Zagreb 2(2), Metković 3(2)

U zaostaloj utakmici 17. kola rukometnog prvenstva Badel 1862 Zagreb pobijedio je Metković Jambo 29:26 (15:14). Tom pobjedom Zagreb je povećao prednost na šest bodova i osigurao je mjesto broj jedan prije početka Lige 6.

Džomba i Šprem u akciji (Snimio: Dražen Patarčić)

Utakmica je počela u znaku Zagreba koji vrlo brzo dolazi do prednosti od 3:0 koju do sredine prvog povećavaju na 9:5. Nakon toga Metkovci se vraćaju u utakmicu i predvođeni Golužom u 21. minuti prelaze u vodstvo (10:9). Do kraja poluvremena igra se gol za gol tako da se na odmor odlazi s prednošću Badela 15:14. Treba napomenuti da je Andrej Lavrov u prvom djelu obranio samo dvije lopte pa je Zovko u drugom djelu na gol postavio Marija Kelentrića što je možda i presudilo utakmicu.

U drugom poluvremenu Zagreb kreće puno angažiranije u obrani te preciznije u napadu tako da njihova prednost raste iz minutu u minutu. U napadu se ponovno iskazao najstariji igrač Badela Saračević koji je zabio čak jedanaest golova (samo dva sa sedam metara), dok je u obrani Kelentrić obranio 12 šuteva Metkovaca. Najveću prednost Badelaši imaju u 51. minuti kada vode 27:21, no tada Zagreb počinje igrati opuštenije te dopušta da Metković u 58. minuti dođe na -2 (28:26). Do kraja Zagreb ipak uspijeva održati prednost te rutinski privodi utakmicu kraju.

Metković je pružio solidan otpor Badelu, no kada se zna da je devetorica njegovih igrača imalo problema sa trovanjem želuca igra koju su pružili i više je nego solidna. Ova utakmica je dobra uvertira za četvrtfinale Kupa koje ove dvije momčadi igraju sljedeći tjedan.

Izjave Goran Šprem, Badel 1862 Zagreb
Pokazali smo da smo trenutno bolja momčad od Metkovića. Ovom pobjedom smo stekli 6 bodova prednosti koju u Ligi 6 Metković ne može stići jer ne vjerujem da možemo izgubiti tri utakmice. Što se tiče Kupa mislim da smo favoriti, ali moramo odigrati puno bolje nego danas, pogotovo kod kuće.
Slavko Goluža, Metković Jambo
Odigrali smo sa 60% snage, nije da tražim alibi, ali na nekim igračima se vidjelo da su bili bolesni proteklih dana. Mislim da u Kupu imamo više šanse za uspjeh pogotovo ako Zagreb bude odigrao kao danas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!