Zimski sportovi

NHL: Martin St. Louis obilježio NHL sezonu

Nikola Raguž • nedjelja, 13.06.2004.

Već sedam dana traje slavlje u Tampi na Floridi. Grad gubitnik, čiji su profesionalni klubovi do prije dvije godine redovito završavali sezonu na posljednjem mjestu, ili bar pri samom dnu ljestvice u samo dvije godine postao je grad kojeg su posjećivali neki od najvrijednijih trofeja u sportu uopće.

I dok ovaj grad na zapadnoj obali Floride nema svog NBA predstavnika zbog neposredne blizine Orlanda, ulaganja u ostale sportove je velik. Tampa Bay Buccaneersi su lani donijeli prvi veliki trofej u povijesti Tampe, za Amerikance možda i najvrijedniji, pokal Vincea Lombardija namijenjen pobjedniku Super Bowla, a ove godine stigao je i najstariji trofej u profesionalnom sportu kojeg su zasluženo osvojili Tampa Bay Lightning - Stanley Cup. Baseball klub Devil Raysi još su uvijek na dnu ljestvice, ali ukoliko za par godina osvoje World Series to neće biti iznenađenje s obzirom da su i Bucsi i Lightning dugo, dugo stanovali u donjem domu svojih ljestvica.

Napadač Lightninga Martin St. Louis svakako je obilježio NHL sezonu 2003/04 osvojivši Hart Memorial Trophy, u prijevodu trofej za najkorisnijeg igrača lige. Isti je igrač u svoju kolekciju pospremio i trofej Art Ross za najviše poena u regularnoj sezoni, a možda najljepše priznanje stiglo je u formi Lester B. Pearson nagrade koja se daruje najboljem igraču, a biraju ga kolege iz "Udruge NHL igrača".

Najbolji vratar je Martin Brodeur iz New Jersey Devilsa, a klupskom kolegi Scottu Niedermayeru pripala je čast biti najboljim braničem u NHL-u. Bostonov Andrew Raycroft rookie je godine. Kod novog prvaka Tampa Baya otišle su još i nagrade za naj-džentlmena Bradu Richardsu i za najboljeg trenera Johnu Tortorelli. Najveći humanitarac je Jarome Iginla iz Calgarya, dok je nagrada Bill Masterton Memorial pripala Chicagovom Bryanu Berardu. Ta bi se nagrada kod nas mogla okarakterizirati kao nagrada za životno djelo.

Iginla, Rick Nash iz Columbusa i Andrey Kovalchuk iz Atlante sa 41 pogodkom u sezoni podijelili su naslov Maurice Richard za najboljeg strijelca, dok je Kris Draper iz Detroita osvojio nagradu za najbolji učinak napadača u obrani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!