Zimski sportovi

NHL: Devilsi i Canadiensi okončali sušu

Maša Babić • petak, 31.10.2003.

Noćas su Devilsi ugostili Philadephia Fyerse i okončali sušno razdoblje bez pobjeda kod kuće. Junak je bio Michael Rupp sa sa dva gola, između ostalog i onim pobjedničkim. Poveli su Flyersi u prvoj trećini sa dva gola što su Devilsi izjednačili u drugom djelu utakmice. Zatim je Rupp «dokrajčio» Flyerse u zadnjoj trećini i razveselio domaću publiku.

Minnesota je, pak, imala više sreće u gostima kod Trashersa. Snage su bile prilično izjednačene, vratari su imali podjednako posla, a i u kaznama su oba tima bila gotovo izjednačena, no Minnesota je nešto bolje iskoristila svoja četiri "power playa". Trashersi su pred kraj imali tri dobre prilike no nisu ih realizirali.

Canadiensi su pak okončali svoje sušno razdoblje bez golova. Iako samo s jednim golom trebale su im tri utakmice + ova noćašnja s produžetkom kako bi okončali «sušu», a čast postizanja tog gola imao je Joe Juneau. Ipak, Canadiensi su u ovoj utakmici prema golu Boston Brunsa uputili gotovo dvostruko više udaraca nego Bruinsi prema njihovom što je vrlo pohvalno i za Bostonovog golmana Felixa Potvina koji je obranio 37 udaraca.

Pittsburgh je, pak, uspio dogurati do svoje druge pobjede ove sezone golom Koltsova kojem su asistirali Štraka i Lemieux. Mladi golman Pittsburgha Marc-Andre Fleury (br.1 na ovogodišnjem draftu) osim pobjede slavio je i svoj prvi shutout u NHL-u.

Canucksi su pobjedili u gostima kod Kingsa zahvaljujući ponajviše golmanu Danu Cloutieru koji je imao 37 obrana. LA Kingsi su natpucali Canuckse sa 38-15 no to im nije bilo dovoljno da zaustave odličnog Cloutiera.

Utakmicu Detroita i Nashvillea obilježio je poraz Red Wingsa, ali i brojne tuče i kazne, svega 210 minuta kazni tjekom cjele utakmice (125 minuta Wingsima i 85 Predatorsima).

NHL, petak, 31. listopada: Boston – Montreal 0:1, Buffalo – Toronto 5:3, NY Rangers – Carolina 4:1, Tampa Bay – San Jose 2:2 (pr.), Ottawa – Florida 2:3, New Yersey – Philadelphia 3:2, Nashville – Detroit 5:3, Minnesota – Atlanta 3:2, Chicago – Pittsburgh 0:1, Edmonton – Columbus 4:3 (pr.), Los Angeles – Vancouver 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!