Zimski sportovi

NHL: "Kovaljčuk je napadačka mašina"

Tomislav Pacak • srijeda, 18.02.2004.

Nakon deset utakmica bez pobjede, Atlanta Trashersi dobili su dvije od tri - nakon Vancouvera, svladan je i Montreal s 4:1 na kanadskoj turneji. Briljirao je mladi Rus....

Trasherse je predvodio Ilija Kovaljčuk koji je postigao izjednačujući pogodak za 1:1, a potom i asistirao Kaberleu za vodstvo Atlante. Uz njih dvojicu, strijelci za goste bili su Stefan i Heatley, dok je vodeći pogodak za Habse postigao Jan Bulis.

Pasi Nurminen obranio je 29 udaraca za Trasherse, čiji je trener Bob Hartle poslije utakmice sipao hvalospjeve na račun Kovaljčuka: "On je poput napadačke mašine za nas. Vrlo je kreativan, ima sjajnu viziju..dovoljno je pogledati njegov pogodak da bi se vidjelo o kakvom se igraču radi."

Minnesota je ponajviše zahvaljujući Marianu Gaboriku (hat-trick) uzela bod protiv New Jerseyja, dok je Boston iskoristio neigranje vratara Eda Belfoura za pobjedu u Torontu. Dvoboj glavnih gradova, Washingtona i Ottawe, završio je bez pobjednika...

NHL, utorak 17. veljače: Montreal - Atlanta 1:4, Tampa Bay - Philadelphia 5:2, Washington - Ottawa 1:1, New Jersey - Minnesota 4:4, Toronto - Boston 2:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!