Zimski sportovi

Patrick Roy otišao u mirovinu

Tomislav Pacak • srijeda, 28.05.2003.

Jedan od najvećih vratara u NHL svih vremena, Patrick Roy, odlučio se oprostiti od aktivnog igranja hokeja na ledu, prvenstveno zbog zdravstvenih problema. Njegov klub, Colorado Avalanche, izgubio je fantastičnog golmana i lidera, uostalom, na gubitku je cijeli hokej...

U 18 godina u National Hockey League, Roy je oborio mnoge vratarske rekorde, dovoljno je, zapravo, reći da je vratar s najviše NHL pobjeda u povijesti (551), i da je tri puta osvojio Conn-Smyth trofej namijenjen najkorisnijem igraču doigravanja. U svojoj kolekciji, uz mnoge druge vratarske i igračke nagrade, Kanađaninu su zasigurno najdraža četiri Stanley Cupa, po dva je osvojio s Montreal Canadiensima i Colorado Avalancheom. Roya su na mirovinu primorali kronični problemi s kukom, zbog kojih nije bio na svojoj razini ove sezone, i zbog kojih se muči već četiri godine. S 37 godina na plećima, i sa svim mogućim ostvarenjima ostvarenima, Roy je procijenio da bi još jedna sezona, na koju po ugorovu ima pravo, bila nepotrebna patnja.

Colorado je tako, nakon ispadanja od Minnesote u prvom krugu, doživio još jedan šok, jer nadomjestiti ponajboljeg vratara u povijesti zasigurno neće biti lako. Priliku će dobiti Švicarac David Aebischer, a jednog dana možda i Jonathan Roy, najstariji sin Patricka, koji će kao iznimno nadareni vratar od iduće sezone braniti u Quebecu (niža liga od NHL-a). Nadajmo se da će Jonathan uspjeti barem donekle jednog dana nadomjestiti velikog oca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!