Zimski sportovi

NHL: Thibault i Brodeur briljirali između vratnica

Tomislav Pacak • utorak, 31.12.2002.

Natpucate protivnika sa 18-2 u prvoj trećini, natpucate ga sa 33-14 u utakmici, koju na kraju izgubite. Moguće? Moguće je ako ste LA Kingsi, a na protivničkom golu "kraljuje" Jocelyn Thibault, koji je "Kraljevima" skinuo 33 udarca za 32. shutout u karijeri, pa su golovi Sullivana i Dampseya bili i više nego dovoljni Chicagu za pobjedu u Los Angelesu. Isti broj obrana, s istim učinkom, zabilježio je i New Jerseyev Martin Brodeur protiv Bostona, uknjiživši tako svoj 59. shutout u karijeri. Devilsima je tako protiv Bruinsa bio dovoljan pogodak Jaya Pandolfa u prvoj trećini - za ostalo su se pobrinuli Brodeur i obrana, koja je primila najmanje pogodaka u NHL (73).

Pittsburgh je natpucao Trasherse sa 7-1 u produžetku, nakon regularnih 2:2. Pa ipak, Atlanti je onaj jedan udarac bio dovoljan, 20 sekundi prije kraja produžetka Ilija Kovaljčuk bio je, kao i uvijek, nepogrešiv iz kontre, za prvu pobjedu Trashersa u povijesti nad Pittsburghom.

Daymond Langkow je pronašao najbolji mogući način za proslaviti svoju 500. utakmicu u NHL - centar Phoenixa postigao je dva pogotka, uključujući i pobjednički u produžetku, za pobjedu Kojota nad Edmontonom. Sean Burke dobio je i svoju drugu utakmicu nakon povratka (31 obrana), dok su Doan i Nagy imali učinak od gola i asista. Mike Comrie je s golom i dvije asistencije bio najbolji Oiler, Carter je uknjižio 1+1, a Smyth dva asista, no sve je to bilo nedovoljno za spriječavanje šestog poraza Edmontona u sedam utakmica.

NHL, ponedjeljak 30. prosinca: San Jose - Philadelphia 2:1; Los Angeles - Chicago 0:2; Phoenix - Edmonton 4:3 (pr.); Nashville - Ottawa 3:2; Pittsburgh - Atlanta 2:3 (pr.); Washington - Buffalo 4:3; NY Islanders - Florida 2:1 (pr.); Boston - New Jersey 0:1;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!