Zimski sportovi

NHL: "Lavina" zatrpala "Kraljeve"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 30.12.2002.

Colorado je sinoć protiv Los Angelesa odigrao jednu od najboljih utakmica sezone, Avalanche je sa 6:1 "zatrpala" gostujuće Kingse. Peter Forsberg uvijek je imao reputaciju igrača koji više voli dodati nego zabiti, no u odsustvu ozljeđenog Joe Šakića, "Veliki Peter" znao je da mora dati više - Šveđanin je postigao tri gola, svoj peti hat-trick u karijeri i prvi nakon listopada 1999. Dean McAmmond sudjelovao je sa golom i dva asista, Vrbata i Tanguay su također bili strijelci, dok je Milan Hejduk dodao tri asistencije. Zsigmund Palffy bio je strijelac jedinog pogotka za LA.

Čini se da promjena trenera uvijek pozitivno djeluje na momčad u NHL, pogotovo u prvoj utakmici. Darryl Sutter slavio je u svojoj prvoj utakmici na klupi Calgarya, Flamesi su sa 4:2 pobijedili Anaheim. Oleg Saprykin bio je strijelac pogotka za 3:2 koji je prelomio utakmicu, po pogodak su dodali Yelle, Gelinas i Drury. Sykora i Kjellberg bili su strijelci za Anaheim koji je nakon pet pobjeda u nizu poražen četiri puta u posljednjih pet susreta. Tako je sada učinak novih trenera (pa i onih privremenih) u prvim utakmicama 6-0.

Dallas i Detroit igrali su sinoć po četvrti puta u sezoni, i pomalo nevjerojatno, i četvrti puta su odigrali neriješeno. Tomas Holmstrom dva puta je donio vodstvo Red Wingsima, koji ne znaju za poraz već osam utakmica, no Starsi su se oba puta vratili u igru preko Lehtinena i Morrowa. O izjednačenosti dviju momčadi svjedoči i podatak o tek jednom udarcu više Wingsa (29-28), a i u povijesti dva sastava Dallas ima tek dvije pobjede više (88-86-33-1). U svakom slučaju, ako se ove sezone još jednom sastaju saznat ćemo i pobjednika, jer novi dvoboj je moguć tek u doigravanju, kada remija - nema.

NHL, nedjelja 30. prosinca: St. Louis - Columbus 4:2; Dallas - Detroit 2:2; Colorado - Los Angeles 6:1; Tampa Bay - NY Rangers 5:3; Calgary - Anaheim 4:2;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!