Zimski sportovi

NHL: Četiri gola Naslunda, domaćini sjajni

Tomislav Pacak • nedjelja, 15.12.2002.

Slika 1 od 1.

Domaći led obično i nije velika prednost u National Hockey League, no čini se da je to svakako bio u subotu. Od 12 utakmica koliko ih je odigrano, domaćini su dobili čak 10, tek su Colorado i Vancouver bili uspješni kao gosti. Među inima, negostoljubivost domaćina iskusili su Boston kod Montreala, Rangersi kod Toronta, Washington kod San Jose te Islandersi kod Tampe, a zvijezda večeri bio je Markus Naslund koji je s četiri pogotka sudjelovao u pobjedi Canucksa protiv Edmontona.

Utakmica Edmontona i Vancouvera trebala je biti dvoboj večeri, uzevši u obzir sjajne nizove dviju momčadi - Oilersi su dobili 10 od posljednjih 12, a Canucksi 13 od posljednjih 15, a uz to su još i divizijski protivnici te je sve bilo spremno za veliku hokejašku večer u Kanadi. Ipak, nakon odličnog i izjednačenog početka, svu neizvjesnost "ubio" je Markus Naslund - Šveđanin je po prvi puta u karijeri postigao četiri pogotka (iako je sam naglasio da je imao i boljih utakmica), a još su po gol dodali Bertuzzi i Sedin za uvjerljivu 6:3 pobjedu Canucksa. Smyth, York i Chimera bili su strijelci za Oilerse, koji sada zaostaju tri boda za Vancouverom u Northwest diviziji.

Philadelphia je u potpunosti opravdala ulogu favorita protiv Buffala, nadigravši goste u svim elementima igre. Robert Esche zabilježio je prvi shutout u dresu novog kluba (došao ljetos iz Phoenixa), no za nj i nije trebao proliti previše znoja s obzirom na samo 15 udaraca Sabresa. Za golove su se pobrinuli Donald Brashear i Eric Desjardins, a interesantno, Flyersi nisu izgubili niti jednu utakmicu u kojoj su prvi dali pogodak.

Toronto je nanio peti poraz u nizu NY Rangersima, koji će i ove godine teško uloviti doigravanje. Najbolji strijelac Pavel Bure propustiti će cijelu sezonu zbog operacije koljena, cijelu sezonu neće biti ni vratara Mikea Richtera, dok će neko vrijeme izvan strroja biti i najbolji branič Brian Leetch. Takvi, "okrnjeni" Rangersi, bili su lak zalogaj za Maple Leafse, koje su predvodili Mats Sundin i Mikael Renberg s golom i asistencijom. Ed Belfour ponovno je bio sjajan (36 obrana), nadmudrio ga je tek Mark Messier.

Brent Johnson je u samo dvije utakmice pokazao zašto je prvi golman St. Louisa. Nakon što je zbog ozljede propustio početak sezone, Johnson je u prvoj utakmici nakon povratka obranio 35 udaraca Predatosa, da bi sinoć zaustavio sva 32 udarca Trashersa za prvi shutout sezone. St. Louis je lako dokrstario do pobjede nad Atlantom, mrežu gostiju načeo je Nash, a za konačnih 4:0 pobrinuli su se Khovanov, Stillman i Čajanek.

Bez ozljeđenih Šakića i Forsberga, Colorado se okrenuo dvojici bivših igrača Calgarya, kako bi pobijedio - Calgary. Dean McAmmond i Derrek Morris zabili su svom bivšem klubu, a još jedan gol dodao je Nedorost za 3:1 pobjedu Avsa u Calgaryu. Interesantno, za Flamese je strijelac bio bivši igrač Colorada, Stephane Yelle. San Jose je sa 2:0 nadvisio Washington, donijevši tako veliko zadovoljstvo svom treneru Ronu Wilsonu, koji je proljetos "dobio cipelu" u klubu iz glavnog grada. Evgenij Nabokov obranio je 34 udarca Capitalsa za prvi shutout u sezoni, dok su se među strijelce upisali Graves i Sturm.

NHL, subota 14. prosinca: San Jose - Washington 2:0; Edmonton - Vancouver 3:6; Calgary - Colorado 1:3; Nashville - Minnesota 3:1; St. Louis - Atlanta 4:0; Tampa Bay - NY Islanders 4:3; Detroit - Columbus 6:4; Toronto - NY Rangers 4:1; Montreal -Boston 4:2; Ottawa - New Jersey 4:3 (pr.); Philadelphia - Buffalo 2:0; Los Angeles - Pittsburgh 3:2 (pr.); Istočna konferencija
Atlantic: Philadelphia 37, New Jersey 36, NY Rangers 29, Pittsburgh 29, NY Islanders 26
Northeast: Boston 42, Ottawa 38, Toronto 32, Montreal 32, Buffalo 20
Southeast: Tampa Bay 36, Carolina 33, Florida 29, Washington 28, Atlanta 18


Central: Detroit 39, St. Louis 38, Chicago 32, Columbus 27, Nashville 23
Northwest: Vancouver 40, Minnesota 39, Edmonton 37, Colorado 32, Calgary 23
Pacific: Dallas 41, Los Angeles 33, Anaheim 33, San Jose 28, Phoenix 25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!