Zimski sportovi

NHL: Novi hat-trick Mariana Gaborika

Tomislav Pacak • nedjelja, 08.12.2002.

Slika 1 od 1.

Gosti su imali uspješnu večer sinoć u NHL, dobili su čak sedam od 11 utakmica, a interesantno, od tih sedam pobjeda četiri su bile rezultatom 4:2. Među uspješnim domaćinima bio je Boston koji je s(p)retno svladao Tampu, kao i Toronto koji je na krilima vratara Eda Belfoura slavio protiv New Jerseya. Vodstvo na ljestvici strijelaca preuzeo je Marian Gaborik koji je postigao novi hat-trick za pobjedu Minnesote u Vancouveru...

Igrači Tampe zaista nisu imali sreće u utakmici protiv Bostona - pri vodstvu od 2:1 poništen im je možda i regularan pogodak, da bi poslije Bruinsi izjednačili golom Bryana Berarda nakon što se pločica odbila od klizaljke Andrea Roya. Demoralizirane "Munje" dokrajčio je Nick Boynton golom u produžetku. Brad Richards i Dan Boyle bili su strijelci za Tampu koja je u Bostonu pobijedila tek jednom u povijesti franšize.

St. Louis konstantno gubi igrače zbog ozljede, ali također konstantno i pobjeđuje. Iako bez Tkachuka (obiteljski problemi) i Weighta (ozljeda prsta), Blues su slavili u Philadelphiji koja je u proteklih osam domaćih utakmica tek jednom pobijedila. Demitra, MacInnis i Rucinski bili su strijelci za pobjednike, vratar Fred Brathwaite sudjelovao je sa 24 obrane, pa je St. Louis ostao neporažen u susretima protiv "istočnih" momčadi. "Sterilni" napad Flyersa postigao je samo jedan gol (Jeremy Roenick), a u posljednjih 16 susreta Philadelphia nije postigla više od tri gola u utakmici.

Torontu je, pak, jedan pogodak bio dovoljan, za ostalo se pobrinuo vratar Ed Belfour. Svoj peti shutout sezone, a 63. u karijeri (najviše među aktivnim igračima) Belfour je zabilježio protiv Devilsa, kojima je obranio 38 udaraca (season-high). Travis Green postigao je jedini gol na utakmici za Leafse, koji su dobili pet od posljednjih šest dvoboja, dok New Jerseyu nadmoć u udarcima na gol (38-14) nije puno pomogla.

Shutout je uknjižio i golman Edmontona Jussi Markkanen, svoj prvi u sezoni, a za nj su mu bile potrebne 22 obrane. Njegovi Oilersi su relativno lako "prokrstarili" Floridom, strijelci za 4:0 bili su Chimera, Smyth, Reasoner i Cleary. Među brojnim uspješnim gostima bila je i Minnesota, ponajviše zahvaljujući ponovno sjajnom Martinu Gaboriku. Najbolji igrač Wilda postigao je treći hat-trick u sezoni (ukupno 18 golova, predvodi NHL), a još jedan gol za 4:2 protiv Canucksa dodao je Filip Kuba (prvi u sezoni). Dwayne Roloson je s 32 obrane pomogao Minnesoti prekinuti niz od pet utakmica bez pobjede. Strijelci za Vancouver, koji je doživio prvi poraz kod kuće nakon šest utakmica, bili su Daniel Sedin i Markus Naslund.

NHL, 8. prosinca: Vancouver - Minnesota 2:4; Phoenix - Montreal 2:4; Los Angeles - Columbus 2:4; San Jose - Nashville 2:4; Boston - Tampa Bay 3:2 (pr.); Philadelphia - St. Louis 1:3; Buffalo - Washington 4:3; Ottawa - Carolina 5:2; Toronto - New Jersey 1:0; Pittsburgh - NY Islanders 3:6; Florida - Edmonton 0:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!