Zimski sportovi

NHL: Novi treneri startali uspješno

Tomislav Pacak • srijeda, 04.12.2002.

Slika 1 od 1.

Nakon uspavanke u ponedjeljak (samo jedna utakmica), NHL se zahuktala sinoć, svaka od deset utakmica nosila je sa sobom puno zanimljivosti. Tri su završile u produžetku, dok su dva trenera slavili u svojim debijima za nove momčadi. St. Louis je iznenadio Boston u Fleet Centru, dok su NY Islandersi prekinuli Vancouverov niz od deset pobjeda. Posvetimo se na početku novim trenerima...

Al MacNeill postao je jučer ujutro novi trener Calgarya Flamesa, i iste večeri čekao ga je složen zadatak gostovanja kod Colorada koji pet posljednjih domaćih utakmica ne zna za poraz. Čini se da su igrači dobro reagirali na promjenu rukovodstva, golovima Conryoa i Saprykina nanijeli su poraz moćnom Coloradu. Roman Turek obranio je 30 udaraca Avsa, nadmudrio ga je tek Radim Vrbata u posljednjoj trećini. Calgary je tako s novim trenerom došao do tek druge pobjede u posljednjih 12 utakmica.

Uspješan trenerski debi imao je i Cap Raeder na klupi San Josea - Sharksi su sa 3:2 u produžetku slavili u Phoenixu protiv Kojota, od kojih su nekoliko dana ranije istim rezultatom - izgubili. Teemu Selanne postigao je dva gola, uključujući i pobjednički u produžetku (42 sekunde prije kraja), još jedan gol dodao je Marco Sturm. Strijelci za Kojote bili su Doan i Nazarov.

Boston je kod kuće nanizao pet pobjeda, no to nije previše uplašilo igrače St. Louisa koji su sa 4:0 "prohujali" kroz Fleet Center. Fred Braithwaite obranio je sva 33 udarca Bruinsa, za svoj 15. shutout u karijeri, dok su Keith Tkachuk i Scott Mellanby postigli po gol i asist. Vancouverov niz pobjeda morao je negdje stati, a možda je bilo i prigodno da to bude New York gdje Islandersi imaju dosta uspjeha protiv Canucksa. Chris Osgood obranio je 25 udaraca, te je ostao neporažen i jedanaesti put zaredom protiv Vancouvera. Za golove su se pobrinuli Asham te Aleksej Jašin koji je pobjednički pogodak postigao minutu i pol prije kraja.

Iako se dugo mučio s postizanjem pogodaka, Pavel Bure je čini se pronašao pravi dodir u posljednjih nekoliko utakmica. "Ruska raketa" postigao je tri pogotka u trijumfu Rangersa nad Columbusom, no možda i najbolji potez utakmice bio je njegova asistencija za pobjednički pogodak Erica Lindrosa. Golove za poražene Blue Jacketse postigli su Cassels, Vyborny i Davidson.

NHL, 3. prosinca: Boston - St. Louis 0:4; NY Islanders - Vancouver 1:2; NY Rangers - Columbus 5:3; Detroit - Anaheim 2:1; Pittsburgh - Washington 1:4; Toronto - Tampa Bay 4:3 (pr.); Nashville - Carolina 1:2; Edmonton - Minnesota 2:1 (pr.); Colorado - Calgary 1:2; Phoenix - San Jose 2:3 (pr.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!