Zimski sportovi

NHL: Hat-trick Gaborika u Los Angelesu

Nikola Movrić • utorak, 05.11.2002.

Slika 1 od 1.

New York Islanders – Calgary Flames 2:4
New York Islanders su sinoć doživjeli i peti uzastopni poraz i tako ostali na zadnjem mjestu tablice Atlantske skupine. Ovog puta izgubili su od momčadi Calgary Flames. Gostujuća momčad je u vodstvo došla već u 10. minuti pogotkom Craiga Conroya s igračem više. Nakon druge trećine rezultat je bio već 0:2 pogotkom Mathiasa Johanssona u 23. minuti. Nakon toga domaći su se probudili i pogocima Romana Hamrlika u 44. minuti i Alekseja Jašina u 45. izjednačili na 2:2. Već se činilo da će se obje momčadi rastati neriješenim rezultatom, ali su gosti opet iznenadili. Prije kraja utakmice na 4:2 su povisili Chuck Kobasew i Chris Drury.

L.A. Kings – Minnesota Wild 2:5
Pred više od 15 000 gledatelja u Los Angelesu domaći su izgubili od Minnesote. Već u četvrtoj minuti su poveli gosti pogotkom Mariana Gaborika. Domaći su još u istoj trećini uspjeli izjednačiti, a strijelac je bio Aleksander Frolov. U drugoj trećini su gosti ponovo poveli, a pogodak je opet postigao Marian Gaborik. Razigrana momčad Minnesote tek je u zadnjoj trećini pokazala svoju pravu moć, zabivši još tri pogotka koje su postigli Marian Gaborik, Cliff Ronning i Antti Laaksonen, dok je za domaće drugi pogodak postigao Jaroslav Modry.

Colorado Avalanche – Vancouver Canucks 2:4
I u Denveru su domaćini bili poraženi iako su prvi došli u vodstvo. Za domaće je u 11. minuti, s igračem više, pogodio Milan Hejduk. No, gosti su brzo izjednačili i poveli pogocima Trenta Klatta i Markusa Naslunda, te tako u prvoj trećini osigurali vodstvo 2:1. U drugoj trećini "navala" gostiju nije prestala. Strijelac trećeg gola Canucksa bio je Todd Bertuzzi. Početkom zadnje trećine za domaće je pogodio Derek Morris i smanjio rezultat na 3:2, ali je brzo nakon toga u 53. minuti gostujuća momčad povisila rezultat na 4:2 pogotkom odličnog Todda Bertuzzija.

Rezultati: New York Islanders – Calgary Flames 2:4, L.A. Kings – Minnesota Wild 2:5, Colorado Avalanche – Vancouver Canucks 2:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!