Ostali sportovi

NHL: Minnesota vodeća momčad lige

Tomislav Pacak • srijeda, 30.10.2002.

Slika 1 od 1.

Kao što se to česta događa, ne samo u hokeju već i drugim sportovima, prvi mjesec novih sezona zna "iznjedriti" poneko iznenađenje, a ove sezone u NHL je ta uloga rezervirana za Minnesotu. Momčad koja je tek u svojoj trećoj sezoni u National Hockey League sada je vodeća momčad lige, nakon sinoćnje pobjede protiv objektivno puno jačeg Colorada. Na taj način Wild su zaokružili najuspješniji mjesec u povijesti kluba, a do pobjede su došli u produžetku.

Strijelac tog zlatnog pogotka bio je Lubormi Sekeras, dok je gol i asist zabilježio Sergej Žoltok. Vratar Manny Fernandez je ostao na perfektnom učinku ove sezone, 21 obrana bila mu je dovoljna za šestu pobjedu u šest nastupa. Kapetan Avalanchea, Joe Sakić, postigao je oba gola za Avse.

Iako je Noć vještica bila tek za dva dana, San Jose je mjesto svog užasa posjetio sinoć - Sharksi su izgubili od Detroita 3:2, te im se sada učinak u Joe Louis Areni srozao na dvije pobjede, jedan remi i čak 19 poraza. Najzaslužniji za pobjedu prvaka bio je Sergej Fedorov koji je postigao dva pogotka od kojih je drugi bio i odlučujući, za konačnih 3:2. Curtis Joseph obranio je 18 udaraca za 350. pobjedu u svojoj karijeri, tek ga je dva puta nadmudrio Owen Nolan.

Kevin Weekes je drugi vratar Caroline, no uvijek prvi kada Canesi igraju protiv New Jerseya. Nakon što je izludio Devilse lani u playoffu, Weekes je i sinoć bio odličan u Continental Airlines Areni, obranio je 34 udarca domaćina, tek je uspješan bio Jeff Friesen. Njegov gol pokazao se nedovoljnim jer su Hurricanesi imali dva strijelca (O'Neill i Svoboda) te su tako New Jerseyu nanijeli drugi poraz u sezoni.

Philadelphia polako razvija jedan dobar običaj - rano postizanje pogodaka. Nakon što su prošloj utakmici Buffalu u 31 sekundu "utrpali" dva gola, sinoć im je trebala 21 sekunda za 1:0, strijelac Keith Primeau. Isti igrač postigao je i gol za 2:1, nakon što je Jason Spezza svojim prvim NHL golom nakratko izjednačio. Vratar Roman Čečmanek je s 29 obrana bio, uz Primeaua, prva zvijezda večeri.

Rezultati, 29. listopada: New Jersey - Carolina 1:2; Minnesota - Colorado 3:2 (pr.); Detroit - San Jose 3:2; NY Islanders - Phoenix 2:3; Atlanta - Los Angeles 0:4; Philadelphia - Ottawa 2:1; Montreal - Anaheim 2:2; Vancouver - Buffalo 1:1; Chicago - Columbus 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!