Ostali sportovi

NHL: Nashville iznenadio Red Wingse

Tomislav Pacak • nedjelja, 27.10.2002.

Slika 1 od 1.

Kao i obično, hokejaši američko-kanadske profesionalne lige (NHL) najaktivniji su subotom, pa je tako sinoć odigrano 13 utakmica dok su se četiri momčadi odmarale. New Jersey je nanio prvi poraz u sezoni Tampi (5:1), dok je Nashville zabilježio prvu pobjedu, i to protiv aktulnih prvaka Red Wingsa. Minnesota je zabilježila prvu pobjedu u Phoenixu u kratkoj povijesti kluba, a St. Louis je u produžetku protiv Calgarya ubilježio petu uzastopnu pobjedu. Rangersi su zahvaljujući Richteru i Bureu uspjeli pronaći izlaz iz krize u Torontu, dok je u kanadskom dvoboju Montreal bio bolji od Ottawe.

Tampa Bay je po prvi puta ove sezone led napustila pognutih glava, sa 5:1 je bolji bio New Jersey. John Madden je s dva pogotka i asistom bio najbolji Devil, a pogotke su zabilježili i Elias, Guolla i Nieuwendyk, dok je Martin Brodeur upisao šestu pobjedu u sezoni čime predvodi sve vratare u ligi. Navijači Islandersa su već nakon 31 sekundu utakmice protiv Flyersa shvatili da ovo neće biti dobra noć za njihov klub - Justin Williams donio je vodstvo Philadelphiji nakon 16 sekundi, da bi već 15 sekundi kasnije Michal Handzus postigao prvi od svoja dva pogotka, za rano 2:0 vodstvo koje su Flyersi znalački pretvorili u 6:2 pobjedu. Jeremy Roenick dodao je dva gola za goste, dok je strijelac oba gola za Islese bio Brad Isbister.

Penguinsi su uoči utakmice protiv Buffala imali četvrti najlošiji power-play u NHL, no sve se okrenulo protiv Buffala. Pittsburgh je iskoristio prve četiri šanse s igračem više za četiri gola, na putu do 5:2 pobjede. Aleksej Kovaljev postigao je svoj sedmi gol sezone (barem jedan gol dao je u svakoj od proteklih pet utakmica), a Mario Lemieux je povećao svoje vodstvo na vrhu ljestvice strijelaca s dvije asistencije. Super Mario je osim u prvoj utakmici sezone u svakom dvoboju zabilježio barem jedno dodavanje. Gostovanje Detroita zasigurno nije bila utakmica u kojoj je Nashville računao na bodove, no u hokeju je sve moguće. Iako su Red Wingsi poveli golom Nicklasa Lidstroma, Predatorsi su uspjeli utakmicu preokrenuti u svoju korist ponajviše zahvaljujući odlično raspoloženom Andreasu Johanssonu koji je uknjižio dva gola i asist. Vratar Mike Dunham obranio je 37 udaraca Red Wingsa za prvu pobjedu Nashvillea u sezoni.

Brendan Morrow je s dva pogotka u trećoj trećini presudio dvoboj Vancouvera i Dallasa - nakon što su momčadi ušle u posljednji period igre s rezultatom 1:1, Morrow je to pretvorio u 3:1 za Dallas, da bi Mike Modano postavio konačan rezultat golom u praznu mrežu. Strijelac za Vancouver bio je Todd Bertuzzi, dok je preostali gol za Starse bio Jere Lehtinen. Dva rekorda srušila je Minnesota sinoć u Phoenixu - Wild su po prvi puta u svojoj povijesti slavili protiv Kojota u gostima, dok se za drugi rekord pobrinuo Martin Gaborik koji je zabilježio čak šest poena (najviše u povijesti franšize) - dva gola i četiri asistencije, za pobjedu od 6:1. Andrew Brunette dodao je dva gola s igračem više, dok je vratar Manny Fernandez obranio 39 udaraca za svoju petu pobjedu u pet nastupa.

St. Louis je petu pobjedu u nizu ostvario u Calgaryu, a strijelac odlučujućeg gola u produžetku bio je rookie Eric Boguniecki. Isti igrač asistirao je i Coryu Stillmanu za njegov drugi pogodak u utakmici, s kojim su Blues izjednačili na 3:3. Gol Pavela Burea 57 sekundi prije kraja donio je pobjedu Rangersima na gostovanju u Torontu, pobjedu kojom su Njujorčani prekinuli niz od tri poraza. Vratar Mike Richter odigrao je najbolju utakmicu sezone za New York, skupio je 36 obrana od kojih su neke bile uistinu sjajne.

Rezultati, 26. listopada: Vancouver - Dallas 1:4; Phoenix - Minnesota 1:6; Boston - Atlanta 4:3; Calgary - St. Louis 3:4 (pr.); Edmonton - Anaheim 4:3; Florida - Washington 1:1; Toronto - NY Rangers 3:4; New Jersey - Tampa Bay 5:1; NY Islanders - Philadelphia 2:6; Pittsburgh - Buffalo 5:2; Montreal - Ottawa 5:3; Carolina - Chicago 3:3; Nashville - Detroit 3:1;


Northeast: Boston 12, Montreal 8, Buffalo 7, Ottawa 7, Toronto 5
Southeast: Tampa Bay 12, Washington 9, Carolina 8, Florida 8, Atlanta 1
Atlantic: Philadelphia 12, New Jersey 12, Pittsburgh 10, NY Rangers 8, NY Islanders 7

Zapadna konferencija:
Central: Detroit 11, St. Louis 11, Columbus 5, Chicago 5, Nashville 5
Northwest: Minnesota 13, Colorado 9, Vancouver 9, Calgary 8, Edmonton 6
Pacific: Dallas 12, Los Angeles 10, Anaheim 6, San Jose 6, Phoenix 6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!