Ostali sportovi

NHL: "Moćne patke" zaustavile "Lavinu"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 21.10.2002.

Nedjelja je bila relativno miran dan u National Hockey League, odigrane su tek dvije utakmice u kojima su po dva boda izborili Anaheim protiv Colorada te Dallas protiv Washingtona.

Colorado protiv "Moćnih pataka" nije izgubio već 12 utakmica (devet pobjeda i tri remija), no kako svakom nizu dođe kraj došao je i ovom. Andy McDonald postigao je pobjednički pogodak za Mighty Duckse 11 sekundi prije kraja produžetka, nakon uzbudljivog regularnog dijela.

Domaći su dva puta vodili preko Stanislava Čistova i Petra Sykore, no oba puta je Avse u igru vraćao Joe Sakić. Inače, treba izdvojiti i činjenicu da su se po prvi puta u povijesti NHL-a sukobila dva švicarska vratara, Martin Gerber je u svom NHL debiju obranio 22 udarca za Anaheim, dok je David Aebischer "skinuo" 24 pokušaja "Moćnih pataka".

U drugoj utakmici večeri Dallas je nastavio sa svojom dominacijom protiv Washingtona. Rob DiMaio postigao je dva pogotka, a Mike Modano dodao je tri asistencije za sedmu pobjedu Starsa nad Capitalsima u posljednjih devet susreta u Texasu. Rezervni vratar Capsa Craig Billington primio je tri gola nakon prvih sedam udaraca Starsa pa ga je zamjenio Olaf Kolzig već nakon deset minuta utakmice.

Rezultati, 20. listopada:
Anaheim - Colorado 3:2 (pr.); Dallas - Washington 5:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!