Ostali sportovi

NHL: Gol Olaussona za 2-1 Red Wingsa

Tomislav Pacak • četvrtak, 23.05.2002.

Slika 1 od 1.

Vjerojatno su hokejaši Colorada i Detroita gledali susrete Caroline i Toronta, pa su zaključili da je popularno odigrati utakmicu koja će otići u produžetak nakon kojega će jedna momčad pobijediti sa 2:1. Naime, Carolina i Toronto odigrali su već dvije takve utakmice u finalu istočne konferencije, a da Zapad ne bi zaostajao sinoć su se pobrinuli Colorado i Detroit - Red Wingsi su pogotkom braniča Fredrika Olaussona pobijedili s 2:1 u produžetku u Denveru, i tako poveli s 2-1 u seriji protiv branitelja naslova.

Iako je na kraju rubrika udaraca na gol sugerirala veliku premoć Red Wingsa (42-21), početak utakmice nije nudio takvu sliku. Aktualni prvaci bili su bolja momčad na početku susreta, i zasluženo su poveli nakon 16 minuta prve trećine golom Roba Blakea, koji je malo skrenuo udarac Joea Šakića. Treba spomenuti da je sekundarni asist kod tog gola uknjižio Peter Forsberg, čime je Šveđanin došao do brojke od 24 poena u ovogodišnjem playoffu, čime predvodi sve igrače, a i izjednačio je vlastiti rekord kojeg je postavio 1999. godine.

Nakon toga Avsi su imali sjajnu šansu s igračem više, na četiri minute isključen je bio Tomas Holmstrom, no uspjeli su proizvesti tek jedan udarac na gol Dominika Hašeka. Nakon što su se obranili u takvoj situaciji, gosti su se razgoropadili i zagospodarili ledom u Pepsi Centeru, dovoljno govori podatak da su u petnaest minuta prije nego što su izjednačili imali 16 udaraca na gol Patricka Roya, a Avsi tek jedan. Do više nego zasluženog izjednačenja Red Wingsi su došli u šestoj minuti trećeg perioda kad se gol pripisao Lucu Robitailleu, iako je to zapravio bio autogol braniča Colorada, Grega De Vriesa.

I nakon toga Detroit je bolja momčad, a odličnu igru je u 13. minuti produžetka okrunio Šveđanin Fredrik Olausson, koji je dobro iskoristio lošu promjenu igrača Colorada. Olausson je prošloga ljeta pojačao Detroit, no naravno, o njemu se malo pisalo s obzirom da su Detroit pojačali i budući hall-of-fameri Brett Hull, Luc Robitaille i Dominik Hašek. Inače, 35-godišnjem braniču to je bio prvi playoff pogodak od 1992. godine. Treba još dodati sjajne nastupe vratara, možda i najboljih svih vremena - Dominik Hašek obranio je 20 udaraca za Wingse, dok je za Avalanche briljantan bio Patrick Roy sa 40 obrana, no ovog puta to nije bilo dovoljno. Četvrta utakmica igra se ove subote, također u Pepsi Centeru.

Rezultati, srijeda 22. svibnja: Colorado (2) - Detroit (1) 1:2 (pr.) (1-2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!