Vodeni sportovi

Sevilla: Četverac i osmerac u repesažu

Sportnet • ponedjeljak, 16.09.2002.

Jaka kiša je čak za pet sati program drugog dana Svjetskog veslačkog prvenstva u Sevilli. Hrvatski četverac s kormilarom u sastavu Ninoslav Saraga, Oliver Martinov, Ivan Jukić i Igor Boraska, te kormilar Luka Travaš bili su treći u kvalifikacijama. Već nakon 500 metara odvojili su se Britanci i Nijemci, naši nisu mogli pratiti taj ritam. Budući da nisu mogli do prvog mjesta, posljednjih 500 metara su čuvali snagu, tako da zaostatak za pobjedničkim britanskim četvercem od 13.44 sekunde nije realan. Pred vama je ekskluzivan materijal iz Seville...

"Mislim da mi nismo odveslali svoju utrku kako treba. Od starta smo ušli u kontra-ritam, bilo je previše snage, a premalo tehnike. U srijedu nam je popravni i tada ćemo vidjeti šta i kako dalje", vidno razočaran bio je Oliver Martinov.

Slika 1 od 2.

Osmerac je bio četvrti, već u prvoj polovici staze odvojili su se Kanađani, Talijani i Nijemci. Naš je osmerac do cilja uspio prestići tek Ruse. Sutra (srijeda) je popravni, izgledi za finale još uvijek su realni. "Pretpostavljali smo, tako nam je trener (Romano Bajlo) govorio, da će utrka biti izjednačenija i nadali smo se da ćemo svi biti u pola dužine na 1000 metara . Međutim, loše nas je krenulo, loš osjećaj ne neki bio. Kao da smo spavali, tako bi mogao opisati. Pokušavali smo sve, ali neka se nemoć osjetila. Nije utrka sjela kako treba, veslanje nije bilo zadovoljavajuće, nismo uživalii u utrci, barem ja nisam uživao. Nadam se da će biti bolje, mora biti bolje" – rekao je Branimir Vujević.

U utorak će u repesažu od hrvatskih posada nastupiti samo Mario Vekić i Ante Kušurin u dvojcu na pariće. Za ulazak u polufinale trebaju biti barem treći u konkurenciji Grka, Čeha, Francuza i Ukrajinaca. Ta je utrka u 11.51, naravno, ako ponovno kiša ne poremeti raspored.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!