Ostali sportovi

NHL: Utakmica karijere Stevea Shieldsa

Tomislav Pacak • subota, 09.03.2002.

Osam utakmica odigrano je sinoć u NHL, bez velikih derbija no, kao i uvijek, s par zanimljivih dvoboja. Washington je propustio približiti se Carolini u Jugostočnoj diviziji odigravši samo 2:2 sa Hurricanesima, Philadelphia je ostala s perfektnim učinkom protiv momčadi iz Jugostočne divizije, pobjedivši u Tampa Bayu, dok je Edmonton sa 5:4 poražen od Floride. Najveće iznenađenje priredila je Minnesota slavivši sa 5:3 u Dallasu, nastavivši tako sa iznenađenjima protiv najboljih momčadi Zapada.

Slika 1 od 1.

Boston je 3:0 pobjedom u Atlanti zasjeo na čelo Sjeveroistoka, prekinuvši tako loš niz od pet utakmica bez pobjede. Najzaslužniji za pobjedu Bruinsa bio je vratar Byron Dafoe koji je obranio 21 udarac Trashersa za svoj četvrti shutout sezone i 26 u karijeri. No Dafoe nije bio jedini raspoloženi vratar sinoć, u Anaheimu je Steve Shields odigrao utakmicu karijere, obranivši 44 udarca New Jersey Devilsa, za 2:1 pobjedu njegovih Mighty Ducksa. Golove za pobjednike postigli su Jeff Friesen i Paul Kariya (osim gol u zadnjih osam nastupa), dok je jedini Devil mudriji od Shieldsa bio Niedermayer. I u Buffalu je najbolji igrač na ledu bio golman, Martin Biron obranio je svih 26 udaraca Canadiensa, dok su golove za 3:0 pobjedu Buffala postigli Campbell, Dumont i Gratton.

Rezultati, petak 8. ožujka: Buffalo - Montreal 3:0; Carolina - Washington 2:2; Columbus - N.Y. Islanders 4:2; Tampa Bay - Philadelphia 2:4; Florida - Edmonton 5:4; Atlanta - Boston 0:3; Dallas - Minnesota 3:5; Anaheim - New Jersey 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!