Ostali sportovi

NHL: Dallas srušio Colorado i rekord

Tomislav Pacak • nedjelja, 03.03.2002.

Slika 1 od 1.

Subota je dan rezerviran za sport u SAD-u, pa je tako i u National Hockey League odigrano 12 utakmica, a derbi je odigran u Denveru, gdje su Dallas Starsi sa 2:1 nadvisili domaću "Lavinu", postigavši jedan NHL rekord. Drugdje, Calgary se održao u borbi za playoff pobjedom nad Nashvilleom, Rangersi su predvođeni Lindrosom bili bolji od Philadelphije, dok je Detroit nastavio dominirati ligom, šesta pobjeda u nizu došla je u Pittsburghu.

No vratimo se u Denver, gdje je Colorado u Pepsi Centeru ugostio Dallas, i morao priznati gostima da su te večeri bili bolji. Starsi su poveli pogotkom Mikea Modana s igračem manje, a krajem druge trećine na 2:0 povisio je John McLean, dok se za ostalo pobrinuo vratar Marty Turco obranivši 28 udaraca Avsa, pločicu mu je iza leđa uspio smjestiti tek Joe Sakić. Tako je Dallas srušio rekord Detroita is sredine devedesetih, Starsi su pobjedili u zadnjih 47 utakmica u kojima su vodili nakon druge trećine.

Calgary Flamesi već su u prvoj trećini "zapalili" Nashville Predatorse, i golovima Craiga Conroya, Marca Savarda i Jaromea Iginle poveli sa 3:0, zadržavši prednost od tri gola do kraja utakmice, za konačnih 5:2. Centru Calgarya, Iginli, to je bio 36 pogodak ove sezone, čime predvodi sve igrače u ligi, pa se može reći da je ovo sezona iz snova za mladog Kanađanina, inače nigerijskih korijena. Golove za Predse, koji su izgubili tek drugi puta u posljednjih osam utakmica, postigli su Steve Dubinsky i Cliff Ronning.

Detroit je u Pittsburgh stigao s reputacijom daleko najbolje momčadi u NHL ove sezone, a protiv Penguinsa su tu reputaciju dodatno učvrstili pobjedom od 4:2. Istina, Red Wingsi su gubili 1:0 (Jan Hrdina), no pogoci Boyda Devereauxa i Brendana Shanahana u drugoj trećini stavljaju stvari na pravo mjesto, još su do kraja rookie Sean Avery (prvi NHL gol) i branič Nicklas Lidstrom (u praznu mrežu) dodatno uljepšali stvari na semaforu za vodeću momčad lige (96 bodova).

Rangersi i Flyersi odigrali su super atraktivnu utakmicu, Madison Square Garden vidio je 11 golova i dvije sjajne inidividualne izvedbe, a na kraju je presudio ipak veći broj raspoloženih Rangersa. Eric Lindros postigao je drugi hat-trick sezone za New York (kod sva tri asistirao mu je Mike York), no ni Simon Gagne s druge strane nije mirovao, 21-godišnji Kanađanin postigao je svoj prvi hat-trick u karijeri, dok je Eric Desjardins dao jedan gol za Flyerse, i time došao do lijepe brojke od 500 poena u karijeri.

N.Y. Islandersi uzvratili su Atlanti za 4:3 poraz noć prije, i sa 4:1 slavili na svom Manhattanu. Presudila je druga trećina u kojoj su Dave Scatchard i Claude Lapointe 1:1 pretvorili u 3:1, nakon čega se Trashersi nisu uspjeli vratiti u igru. Toronto je kod kuće odigrao samo 3:3 s Buffalom, dok je Montreal u uzbudljivoj utakmici prepustio dva boda Carolini, i tako zaostao za Rangersima dva boda za posljednje playoff mjesto na Istoku.

Rezultati, subota 2. ožujka: Pittsburgh - Detroit 2:4; N.Y. Rangers - Philadelphia 6:5; N.Y. Islanders - Atlanta 4:1; Toronto - Buffalo 3:3 (pr.); Montreal - Carolina 3:4; Ottawa - Washington 2:3; Tampa Bay - Florida 3:2; Edmonton - St. Louis 1:1; Vancouver - Minnesota 6:3; Los Angeles - Columbus 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!