Ostali sportovi

NHL: Noć gostoljubivih domaćina

Tomislav Pacak • nedjelja, 10.02.2002.

Slika 1 od 1.

Od devet sinoćnjih utakmica u National Hockey League, u čak sedam od njih gosti su kući odnijeli dva boda, tek su Boston i Toronto bili uspješni domaćini protiv Floride odnosno Montreala. Od ostalih utakmica treba izdvojiti vrlo uvjerljiv nastup Philadelphije u St. Louisu, vrijednu pobjedu New Jerseya u Pittsburghu, kao i pobjede Detroita i Chicaga na teškim gostovanjima u Ottawi to jest Coloradu.

Blackhakwsi su u Denver aktualnim prvacima stigli s tri poraza u nizu, i uspješno prekinuli taj niz nanijevši ujedno četvrti domaći poraz Avsima zaredom. "Lavina" je dva puta vodila pogocima Dana Hinotea i Joea Sakica, no Chicago se uporno vraćao u igru, utakmicu su u egal vraćali Tony Amonte i Steve Sullivan, da bi Kyle Calder pogotkom u drugoj trećini završio niz od šest utakmica Hawksa bez pobjede u Pepsi Centeru.

Vezane vijesti

Detroit se brzo oporavio od šokantnog poraza protiv Columbusa noć prije, i sa 3:2 pobjedio Ottawa Senatorse. Sergej Fedorov bio je najbolji igrač na ledu, postigao je dva gola, od kojih mu je prvi bio 350-ti u karijeri, dok su Hašeka (20 obrana) uspjeli nadmudriti samo Marian Hossa i Daniel Alffredsson, nedovoljno za produžetak Ottawinog niza od osam utakmica u kojima su osvojili barem po bod.

Bobby Holik i Brian Rafalski pobrinuli su se da povratak njihovog novog trenera Kevina Constatinea u Pittsburgh bude uspješan, podsjetimo, novi trener Devilsa Constatine bio je prvi čovjek Penguinsa od 1997/98-1999/00. Nakon što je Aleksej Morozov doveo domaće u vodstvo, Bobby Holik je izjednačio, da bi devet sekundi prije kraja produžetka krasno asistirao Rafalskom za pobjednički pogodak. Da je pobjeda Devilsa zaslužena svjedoči i 41:20 nadmoć New Jerseya u udarcima, Pittsburghu je to peta utakmica zaredom bez pobjede.

Philadelphia je krasno odigrala u St. Louisu, slavila sa 5:0 i tako se oporavila od neočekivanog 5:4 poraza u Anaheimu. Keith Primeau pronašao je pravi osjećaj, nakon samo jednog gola u osam utakmica, sinoć je jednom zabio i dva puta asistirao, pokazavši pravu formu prije nastupa za Kanadu na ZOI. Odličan je na vratima Flyersa bio Roman Čečmanek sa 30 obrana, za svoj treći shutout sezone.

Rezultati, subota 9. veljače: Colorado - Chicago 2:3; Ottawa - Detroit 2:3; Pittsburgh - New Jersey 1:2 (pr.); St. Louis - Philadelphia 0:5; Boston - Florida 4:1; Toronto - Montreal 4:1; Tampa Bay - Washington 2:4; Columbus - Nashville 0:1 (pr.); Vancouver - Calgary 3:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!