Ostali sportovi

NHL: Odlični Sharksi zaustavili Colorado

Tomislav Pacak • subota, 15.12.2001.

U osam sinoćnjih NHL utakmica, čak šest gostujućih ekipa vratilo se kući s punim plijenom, samo su Buffalo i Edmonton uspjeli iskoristiti prednost domaćeg leda. Između ostalih, u svojim arenama izgubili su prvaci i vice-prvaci, te Dallas Starsi, osvajači Stanley Cupa prije dvije sezone.

Najjača utakmica večeri odigrana je u Denveru, gdje je Colorado, u odličnoj formi, dočekao San Jose koji također igra sjajno u zadnje vrijeme. Na kraju, Sharksi su sa 3:0 zaustavili "Lavinu" i njezin niz od deset utakmica bez poraza, a nastavili svoj koji traje već osam utakmica. Evgeni Nabokov bio je perfektan na golu San Josea, zaustavivši svih 38 udaraca Avsa, za svoj četvrti shutout sezone i jedanaesti u karijeri (franchise-high).

Ono što nije uspjelo napadačima Avalanchea (dati golove), pošlo je za rukom Scottu Thorntonu, Marcu Sturmu (obojici deseti pogadak u sezoni) te Mikeu Ricciju (osmi gol). Uz odlično raspoloženog Nabokova, bilo je to i više nego dovoljno protiv te večeri sterilnih Avsa, uostalom, od šest prilika s igračem više, Colorado nije uspio kapitalizirati prednost niti jednom.

Iznenađenja su česta u NHL, samo pitajte one koji ostavljaju novac u kladionicama. Jučer navečer, račune je mnogima pomrsio New Jersey, koji je kod kuće svladan od zaista loše Floride sa 2:3. Panthersi su poveli pogocima Niklasa Hacmana, Marcusa Nilsona i Ivana Novoseltsova, te su do kraja uspjeli zadržati vodstvo, bez obzira što su se Devilsi skoro vratili u dvoboj golovima Scotta Gomeza i Patricka Eliasa. Tako su Panthersi prekinuli niz nepobjedivosti Devilsa u zadnjih pet utakmica kod kuće, u Continental Airlines Areni.

Roman Turek uporno dokazuje upravi Dallasa da su pogriješili kada su ga zamjenili u St. Louis prije prošle sezone. Podsjetimo, Turek je bio zamjena Edu Belfouru 1999, kada su Starsi osvojili Stanley Cup, no tada je bio mijenjan u St. Louis, odakle je ove godine otišao u Calgary. Sinoć se sa 25 obrana na najbolji način vratio nakon ozljede (tri utakmice pauze zbog ozljede koljena), i predvodio je Flamese do 4:3 pobjede.

Nakon što su Starsi poveli golovima Pata Verbeeka i Benoita Bruneta, Roman Turek zaključao je svoja vrata, a Chris Clark, Dean McAmmond, Marc Savard i Rob Niedermayer okrenuli su rezultat u korist gostiju. Mike Modano uspio je 48 sekundi prije kraja smanjiti na 4:3, no Čeh na golu Flamesa više nije propustio pak iza svojih leđa, i tako nanio Starsima tek drugi poraz u osam utakmica, a osobno slavio deveti put (uz jedan poraz i tri remija) u utakmicama protiv Dallasa.

Rezultati, petak, 14. prosinca: Buffalo - Carolina 3:2 (pr.); New Jersey - Florida 2:3; Pittsburgh - Minnesota 2:5; Atlanta - Chicago 1:3; Dallas - Calgary 3:4; Colorado - San Jose 0:3; Edmonton - Tampa Bay 2:1; Anaheim - Columbus 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!